Musca de arin este o insectă tricopteră pe care o recunoastem usor . Vara , pe când pescuim , vom vedea deseori zburînd o insectă verzuie , ce pare destul de mare . Înaintează cu greu , dând neregulat din aripi . Când ajunge deasupra apei , îsi ridică de multe ori aripile în sus si le lasă să cadă , dar abia a atins oglinda apei , câ se si înaltă din nou .
În curănd se va aseza pe o tufă sau o buruiană , unde o vom găsi cu usurintă . Este de culoare verzuie , cu aripi brune-străvezii , mult mai lungi decât trupul scurt si gros , pe care le tine orizontal , pliate în lungul trupului .
Trăieste mai ales pe arinii de lăngă apă , dar -- de la şes si pănă la pădurile de brad --o vom găsi pe tot felu de copaci si tufe . Fiind una dintre cele mai ademenitoare momeli , dacă putem strănge asemenea muste de arin , putem fi siguri că vom prinde pesti .Cu ele se pescuieste " pipăit " , la suprafata apei ,puse pe cârlig ,nu putem arunca sfoara la distantă mare ,pentru că sunt prea friabile .
Găndacul de brad
Pentru păstrăv , muntenii preferă larva găndacului de brad .O găsim sub coaja brazilor căzuti ; este un verme alb , gros , lung de 2-3 cm ,usor curbat . În locurile cu brădetul căzut având la îndemănă o toporiscă cu care să desprindem coaja uscată , vom aduna viermii necesari pentru o zi întreagă de pescuit .Cu o atare momeală pescuim lăsând-o să se scufunde .
Fără să mai insistăm asupra lor , vom mai aminti si de ate momeli naturale : greierii de cămp si de casă , buburuzele , furnicile mari , negre , cu aripi , coropijnita , lipitorile
I have linked you in my blog, here I send you my address,http://esoxfever.blogspot.com/
RăspundețiȘtergereEXCELENT...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere