luni, 12 aprilie 2010

Pescuit şi Îmbrăcămintea Pescarului Amator

Îmbrăcămintea

           Oricare ar fi natura pescuitului , îmbrăcămintea pescarului trebuie să fie igienică şi practică ; igienică , să-i apere corpul de umezială şi vănt , să fie răcoroasă vara şi călduroasă iarna , practică , să-i fie uşoară la purtat , nestînjenidu-i mersu şi mişcările , rezistentă şi de o culoare apropiată de acea a mediului în care se mişcă .

            Se recomandă o camasă usoară ,din ţesătură moale de lănă , care să fie purtată pe piele . Pe lăngă faptul că este călduroasă iarna , e foarte practică şi vara deoarece absoarbe transpiratia , fără să se lipească de piele , aşa cum fac ţesăturile de bumbac , care se usucă si mai greu . Peste cămasă vom pune o haină de vănt din pănză deasă , sub care putem îmbrăca , la nevoie , un pulover mai gros .
           Vara vom purta un paltalon de pănză , tip salopetă sau golf ( ce se strănge sub genunchi ) , iar pe timp rece , unul din aceste modele , din stofă călduroasă .


Când pescuim umblănd prin apă , cu cizme de cauciuc ( lungi sau scurte ), ori ghiete speciale , vom purta un pantalon scurt ( şort ) de pănză sau stofă .



                                                                          



      




 Contra ploii este bună o pelerină de pănză deasă dar si mai practic este un hanorac cu glugă ,din pănză avănd acelas model cu cel pe care-l poartă schiorii sau turistii.

Hanorac impermeabil caiac Extend





În sfărsit , pe vreme rece, mai ales în timpul transportului , sau atunci când facem un popas , spre a mânca sau a ne odihni , este necesară o manta păroasă de postav tip loden.

            Pentru apărarea capului , pălăria vânătorească de fetru pare departe cea mai preferată şi a intrat de mult în portul pescarilor ; pe lăngă faptul că este practică , ea se potriveste bine cu restul echipamentului .Vara însa pe arsită , o pălărie usoară de pănză sau de rafie , cu borurile mai mari , ne va apăra capul şi ,în special ochii de radiatiile razelor solare , mult amplificate prin reflexul apei .
În general , pescarii se vor feri să poarte o îmbrăcăminte confectionată din material complect impermeabil sau cauciucat , fiind nădusitor si foarte ne sănătos , deoarece împedică primenirea aerului .

2 comentarii:

Pescar Hoinar spunea...

E bine de avut totdeauna o lista cu articolele de vestimentatie pentru a nu uita nimic.
Am patit de mai multe ori sa uit banala sapca si sa fac insolatie.

Esox Fever spunea...

Great post, like always!!!

Sometimes going fishing with the inappropriate gear can be as bad as going fishing without hooks.

Great review of what is necessary.

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web