marți, 5 octombrie 2010

Pescuit Amator si Retete culinare Pastrav

Pescuit  si  Retete culinare Pastrav .




Pastrav la tava cu legume .


Timp de preparare:1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

1-2 pastravi
2 rosii
50 g telina
50 g dovlecel
cateva frunze de spanac, loboda sau stevie
cateva frunze de patrunjel sau telina
1 morcov
1 ceapa
7-8 catei de usturoi
2-3 felii de lamaie
100 ml vin alb (apa cu 2 linguri de otet si o lingurita de zahar)
50 ml ulei
2-3 linguri ulei de masline
sara, curry, piper, paprika (condimente pentru peste, concentrat de ciuperci)

Mod de preparare:


Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste.
Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de rosii si dovlecel. Adaugati in tava restul legumelor taiate bucati mari si 4-5 catei de usturoi necuratat, zdrobit cu latul cutitului. Condimentati si legumele, adaugati 300 ml apa cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pestilor, adaugati uleiul si acoperiti tava cu folie de aluminiu (staniol). Dati la cuptor la foc mediu 30-40 minute.
Scoateti tava, descoperiti-o, adaugati vinul (apa cu otet si zahar), adaugati daca mai este nevoie sare, piper, frunzele de telina sau de patrunjel. Dati la cuptor descoperit inca 30 minute si este gata.
Asezati pestii pe platou, trageti de pe ei feliile de rosii si dovlecei si decorati-i cu feliute de usturoi si de lamaie. Asezati pe platou legume si turnati sos din tava. Decorati cu cateva frunze verzi (patrunjel, telina, spanac, etc.).

Pastrav cu sos la cuptor .


Timp de preparare:

35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

2 pastravi
3 linguri unt
jumatate de ceapa (fasii)
4-5 catei de usturoi
2 felii de lamaie
faina da grau
1 lingura faina de porumb
500 g smantana
50 ml vin
3 linguri conjac
sare, piper, foaie de dafin, oregano

Mod de preparare:

Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie.
Sosul:
Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie,vinul, conjacul si condimentele.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute,asterni sosul peste pestele din vas.Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.

Pastrav cu sos de ciuperci .


 Timp de preparare:

1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:


2 pastravi proaspeti
100 g faina de grau
4 linguri cu uleiulei

Sos:

300 g ciuperci proaspete
o ceapa
20 ml ulei
1 lingura sos iute
300 g smantana
2 linguri wisky
sare, piper, rozmarin, foaie de dafin
verdeata, lamaie - pentru ornat

Mod de preparare:

Pestele curatat, spalat, sters in prosop de hartie se trece prin faina de grau, se rumeneste pe ambele parti in tigaie cu ulei incins. Se asaza in vas de yena uns cu ulei.
La ceapa rumenita se adauga ciupercile fierte cu sare, foaie de dafin si cimbru. Se calesc impreuna, se adauga sosul iute, se da la blender. Adaugam smantana si dam pe flacara pentru 5 minute. Condimentam, adaugam whisky. Acoperim pestele cu acest sos, dam la cuptorul incins pentru 25de minute. Servim cu mamaliguta fierbinte.



Pastrav umplut cu somon .


Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

2 pastravi proaspeti
200 g somon proaspat
2 ciuperci Truffe
50 ml coniac
30 ml martini
un ou
2 linguri ulei de masline
2 linguri pesmet
sare,piper, oregano,ienibahar
2 linguri de ulei de masline pentru uns pestele

Mod de preparare:


Curat pastravul, il spal, il usuc in servet de hartie.
Pregatesc umplutura: fierb truffele in coniac, dau pe robot somonul crud, adaug truffele, pesmetul, oul, martini, condimentele si uleiul.
Umplu pestele cu pasta obtinuta, il ung cu ulei de masline, il impachetez in folie de aluminiu si il dau la cuptorul incins pentru jumatate de ora. Servim felii reci ca aperitiv sau cu garnitura de legume.

Pastrav cu portocale si sos picant .


Timp de preparare:

2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:

2-3 pastravi medii
1 portocala (sau 1 lamaie)
1-2 ardei iuti (rosu sau verde)
1-2 rosii
1 ardei rosu kapia
3-4 catei de usturoi
cateva frunze loboda rosie, spanac
cateva fire de marar si patrunjel
1 pahar vin alb
50 ml bulion
3 linguri otet
sare, piper, condimente pentru peste
1-2 foi de dafin

Mod de preparare:

Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru.
Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Garnisiti pestii si deasupra cu cateva feliute de ardei kapia, de ardei iuti si rosii. Adaugati in tava bulionul, otetul, uleiul si apa cat sa ajunga cam la jumatatea pestilor (sa nu-i acopere de tot).
Dati tava la cuptorul incalzit la treapta 1 sau 2 (120 - 160 grade) acoperita cu folie de staniol. Dupa vreo 45-60 minute, scoateti tava pe un fund de lemn, indepartati folia si intoarceti usor cu o spatula pastravii pe partea cealalta.
Garnisiti-i din nou cu feliute de rosii, ardei, ardei iute, portocala rasa de coaja (sau lamaie). Stoarceti putina zeama de portocala in sosul din tava, adaugati frunza de dafin si daca mai trebuie, sare, piper, condimente, otet si putina apa sau bulion, daca a scazut prea mult zeama.
Introduceti tava descoperita la cuptor inca 30-40 minute la foc mic pana se rumenesc putin deasupra avand grija sa ii stropiti de 2-3 ori cu zeama din tava. Cand sunt gata, se scot pe un platou, cu grija sa nu-i rupeti si se garnisesc de jur imprejur cu verdeata, frunze de loboda, spanac, felii de portocala, bastonase de ardei iute, feliute de usturoi si puneti peste ei putin sos din tava. Restul de sos turnati-l intr-o sosiera sau cescuta, mai adaugati in el putin usturoi zdrobit, condimente si zeama de portocala, dupa gust.
Se poate servi cu garnitura de cartofi noi natur, unt si verdeata. Se recomanda vin alb.

1 comentarii:

Anonim spunea...

oauuuuuu....ce bun a fost...felicitari pt postarea retetelor.

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web