miercuri, 16 iunie 2010

Pescuit la Crap cu Boilesuri Flotante



Crap cu Boilesuri Flotante .


 Pescarul amator pentru a avea rezultate bune la pescuit trebuie sa cunoasca multe secrete , cum va spuneam intro postare anterioara crapul este un gurmand , ii place sa manince numai bunataturi .
 Crapul are un meniu bogat si nu ii place mereu aceias momeala asa ca trebuie sa fim mereu pregatiti cu momeli diferite daca vrem sa prindem capturi mari de crap . In cele ce urmeaza o sa va descriu cateva retete de boilesuri flotante foarte bune si testate pentru  pescuit la crap



Asa cum stiti deja, boiliesurile flotante se comporta in prima faza ca un burete deci avem toate posibilitatile sa-i oferim crapului o momeala gustoasa si aromata, asa cum spuneam la inceput.
Ce facem? Un dip traznet!
Ce-i trebuie crapului acum primavara, cat timp apa nu s-a incalzit? Toata lumea este de acord asupra unui ingredient: ALCOOLUL! Sunt diverse teorii asupra importantei alcoolului pe apa rece, difuzia, stimularea termica etc. Cert este ca s-a dovedit a fi prinzator, deci baza dipului va fi un alcool. Aici alegerile sunt numeroase  influentate probabil si de gustul pescarului. Putem alege de la palinca de casa, visinata, afinata (cunosc eu un fanatic :-)) pana la whisky sau creme alcoolice de fructe (acestea sunt insa bazate pe arome sintetice).
Desigur, un alcool simplu nu va fi de ajuns asa ca mai completam cu ceva indulcitor daca este cazul (daca folositi o visinata autentica romaneasca, dulce de lesini nu mai este cazul de suplimente)  dar de aici incep sa lucreze imaginatia si preferintele personale.
Pot numai sa va dau 3 dintre retetele mele:

Crap cu Boilesuri Flotante   Reteta 1


100 ml afinata de casa
20 ml Multimino (Nutrabaits)
20 ml Quick Attract (Carp Trend)
2 ml Cream Cajouser (Nutrabaits)
3g betaina


Crap cu Boilesuri Flotante   Reteta 2


100 ml whisky (Jack forever)
2 ml Sweet Cajouser (Nutrabaits)
20 ml Multimino (Nutrabaits)
20 ml Quick Attract (Carp Trend)
3 g betaina

Crap cu Boilesuri Flotante   Reteta 3


Sau, ceva ce mi-a mers foarte bine
100 ml palinca de pere (din Ardeal)
30 ml Liquid Source (Dynamite Baits) sau orice alt liquid de la DB, in special cel de ananas
10 ml Multimino
10 ml Quick Attract
3g Betaina

A si am uitat s ava spun, unele boiliesuri flotante se vand si cu o mica fiola de ACTIVATOR, eu am pus-o in dipul meu, cred ca-si are rostul ei in folosirea acestor bilute.
In acest dip eu imi tin boiliesurile (si cele flotante si cele normale) si cate 2-3 saptamani. Nu va temeti, chiar imbibate din plin cu acest dip boiliesurile flotante (bune) vor pluti.
Mai departe testati si voi si impartasiti si din experienta voastra, pe site sau pe forum .
Pont: Chiar si boiliesurile solubile au o coaja, o crusta mai neteda si mai putin permeabila. Pentru marirea suprafetei de absorbtie/expunere puteti coji un strat fin de la suprafata boiliesului sau puteti taia boiliesurile in jumatate. Pe montura puteti pune jumatatile normal sau fluture intepenite cu un stopper de silicon. ATENTIE: nu va sfatuiesc sa folositi altceva decat silicon pentru ca miros ingrozitor de rau a cauciuc.

Daca vreti sa incercati aceasta momeala va recomandam boiliesurile solubile Performance Bait (Sensas) distribuite de Arrow, la preturi incepand cu 30,63 lei.
Sunt boiliesuri de o calitate foarte buna, testate si dovedite a fi prinzatoare, fabricate dupa retete marca Sensas. La o privire mai atenta puteti observa ca nu sunt simple spume ci boiliesuri ce contin fainuri si seminte de calitate. Testati-le si va asteptam cu  poze cu trofee.



1 comentarii:

Anonim spunea...

am cautat de nebun boiliesurile solubile Performance Bait. Se pare ca nu mai sunt...cred.thx anyways

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web