marți, 6 iulie 2010

Pescuit Amator la Somn cu Clonc

Pescuitul somnului la clonc .


Prieteni pescari amator in cele ce urmeaza vom vorbi despre cum pescuesc pescarii profesionisti la clonc , vom vedea ce este acest clonc si cum se foloseste aceasta metoda de pescuit .
Este un pescuit care se practica indeosebi de catre pescarii profesionisti pana la aparitia metodelor mai noi si mai "productive", gen curentul electric.



Cloncul este un lemn curb scobit la un capat care produce un zgomot infundat la lovirea apei. Zgomotul sau vibratiile produse sunt de natura a scoate somnul din ascunzatoarea sa, acesta ridicandu-se la suprafata in cautarea prazii. Nu incercati sa va faceti singuri un astfel de clonc, acesta este un instrument pe cat de primitiv pe atat de complex precum un bumerang, o cat mai mica diferenta fata de "original" anuland complet actiunea sa.
Pescarul se afla in barca (de obicei sunt doi pescari unul pescuind iar altul tinand barca deasupra locului banuit a avea somni) cu doua-trei lansete. Plumbul este greu pentru a tine firul intins chiar in curent, ajungand pana la 200 de grame. Momeala este fie o coropisnita, fie un pestisor sau un buchet de rame. Se mai leaga pe fir si cateva fire de lana rosie pentru sporirea atractivitatii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web