sâmbătă, 10 iulie 2010

Pescuit Amator si cum pescuim Crapu ?



Pescuit Amator si cum pescuim Crapu ? 



In cele ce urmeaza vom invata 2 metode de pescuit la crap , sant metode simple dar cu rezultate foarte bune si cu capturi frumoase, vom descrie saceste metode si vom vedea care sant ele .
Aceste metode sant : cum pescuim crap la suprafata sau cu pluta si cum pescuim crap la fund sau la greutate .


Cum pescuim Crap la suprafata sau la pluta .






_Este o metoda de a veni crapului de hac atunci cand caldura excesiva il face sa se hraneasca la suprafata, ignorand momelile noastre lasata in adancurile apei.
__Montura este una relativ simpla si este alcatuita dintr-o pluta intr-un fel spaciala, gasita pe piata sub numele de "Carp controler" (pluta, control pentru crap), un opritor de cauciuc si un ac nr. 8. Este introdusa pluta pe fir, care trebuie sa fie unul rezistent, apoi opritorul (sau un vartej), si la o lungime de 50-60 cm. se leaga acul. Momeala folosita este una plutitoare, rezistenta la inmuiere, inmuiere care se face inainte de aruncare pentru a adauga un plus de greutate necesara aruncarii. Atasarea momelii de ac se face fie ca pe mamaliga fie cu un fir de par.






_Important este sa ungeti portiunea de fir dintre pluta si ac pentru ca aceasta sa stea la suprafata. O puteti unge fie cu ulei de bucatarie fie cu un ulei sau o substanta uleioasa speciala, eventual cu aroma.

Cum pescuim Crap la fund sau cu greutate .



__Cei mai multi pescari cauta crapul pe fundul apei si pentru ei, dar si pentru restul pescarilor aceasta montura poate sa creeze satisfactii.


Pentru a realiza aceasta montura aveti nevoie de un tub antinod, un plumb culisant, un tub de cauciuc, un vartej si un ac. Marimile le decideti dumneavoastra in functie de balta si pestele pe care aceasta obisnuieste sa-l ofere.

Pe firul principal care pentru crap este de obicei ceva mai gros este introdus un tub anti-nod de circa 15 cm., apoi introduceti un tub de cauciuc de 1-2 cm. in care tubul anti-nod sa intre perfect. Urmatorul pas este sa atasati plumbul si apoi legati capatul de un vartej. Acul va avea atasat un "fir de par" si se va lega printr-un forfac de vartej. pentru a finaliza montura tubul antinod este introdus in tubul de cauciuc.








4 comentarii:

catalin spunea...

cine poate sa ma invete citeva trucuri de piescuit la crap,si ce momeli ar trebui sa folosesc pe un riu unde pe linga crap ai tot odata si mreana si broaste testoase:boabele de porumb si boilesurile aici nu functioneaza.Astept un raspuns urgent

madalina spunea...

pai trucurile astea nu sunt ceva nou pana si eu care sunt ancepatoare le sstiu

gabi mutico spunea...

..eu am incercat pe un rau..patratica...am prins si crap si caras...patratica sa fie putin tare, sa nu o duca apa... sa o faci tu,cu malai de la tarani din piata,nu cumparata...garantez ca prinzi...fir intins.

Anonim spunea...

salutare .ptr a face boilesuri bune si care prezinta garantie k o sa prinzi ceva fa in felul urmator .amesteca .150 gr faina .150 gr tarate .100 gr mancare de papagali.100 gr mancare de caini cu gust de ficat si 6 oua cu tot cu coaja bine pisata .amestecatzi pana se obtine o coca un pic dura si facetzi boilesurile ,apoi le fierbetzi 4-5 min dupa care le datzi cu un pic de praf de gelatina ptr k sa nu se rupa (deschida in apa)GARANTIE 100% Probat de mine .

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web