miercuri, 1 februarie 2012

Pescuit Amator si permisul de pescuit ANPA 2012

Permisul de pescuit ANPA 2012


A aparut Ordinul nr. 297 din 28 decembrie 2011 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/2011 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.

Actul a intrat in vigoare pe data de 05.01.2012

Nu sunt modificari fata de Propunerea de Ordin enuntata mai jos. Puteti consulta integral actul in sectiunea Legislatie.


Despre permisele de pescuit ANPA pentru anul 2012 putem spune deocamdata ca ANPA a postat pe siteul propriu o Propunere de ORDIN pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/2011 privind conditiille de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.

Conform respectivei propuneri se doreste modificarea urmatoarelor:

1. La articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

“(2) Asociaţiile de pescari sportivi pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai după obţinerea autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv, pe baza listelor nominale depuse la ANPA şi a documentelor prevăzute la art. 5, alin. (3);”

2. La articolul 3, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

“(2) – Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, înseriat, nominal, netransmisibil, tip card plastifiat, valabil în toate habitatele piscicole naturale cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării;”

3. La art. 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (3) care va avea următorul cuprins:

“(3)–Pâna la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/sportiv eliberate în anul 2011 sunt valabile și în anul 2012.

4. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

“Art. 4. –Permisele de pescuit recreativ/sportiv se vizează anual, cu condiţia achitării anuale a taxei stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură. Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul ordin;”

5. La articolul 5, alineatul (3) se completează și va avea următoarul cuprins:

- ” acordul administratorului/custodelui ariei naturale protejate, după caz.”

Pe scurt: permisul de pescuit ANPA 2012 va fi tiparit in alta forma (tip card plastifiat), aceasta insemnand aparitia lui undeva in perioada martie-aprilie 2012 (asta in cel mai optimist caz), dupa publicarea in MO a modificarii Ordinului 15/2011 si celelalte demersuri legale (licitatie pentru tiparirea lor etc). Pana la aparitia permisului pe 2012, cel eliberat in 2011 va fi valabil. In Delta Dunarii permisul ANPA nu este valabil.

Pentru noutati vizitati periodic acesta pagina unde ca in fiecare an vom actualiza periodic informatiile pana la definitivarea conditiilor de pescuit cu permisul ANPA pentru anul 2012.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Dar de pedepse cu inchisoare pt braconieri?! Nu se modifica nimic!?

Anonim spunea...

In caz de pierdere\furt a permisulu se poate fura identitatea datorita CNP.

Anonim spunea...

Cat costa permisul de pescuit 2012 ma intereseaza !

Anonim spunea...

Cand incepe sezonul la pescuit si cand este prohibitie?
Am tot cautat pe net si nu am gasit.
Ma poate ajuta cineva?

Multumesc

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web