duminică, 13 iunie 2010

Pescuit şi Retete de Boiliesuri pentru Crap


Retete de Boiliesuri pentru Crap

Prieteni pescari amatori as vrea sa vin in ajutorul vostru cu niste retete de Boiliesuri pe care leam adunat si eu de la alti pescari sportivi si profesionisti si am zis sa le insirui in cele ce urmeaza sper sa va fiu de mare ajutor la pescuitul crapului.


 Sper sai placa crapului aceste retete delicioase cu arome dar sai dam drumu la treaba si FIR INTINS.











Reteta 1


200g gris
200g soia
100g lapte praf
200g faina de peste
200g mincare de pasari macinata
50g mei decorticat
50g robin red

8 oua
15 ml CSL
15 ml Multimino
10 ml ulei de somon Nutra
5 ml aroma Crab Squid, Shellfish etc
2 lingurite sare
4 lingurite de boia dulce

---------------------------------------------------
Reteta 2

faina malai 100gr.
canepa macinata 100gr.
alune,nuci macinate 300gr.
granule Golden 150gr.
lapte praf 100gr.
gris 250gr.
1 lingura ulei nuca sau normal
10 oua
------------------------------------------------
Reteta 3

faina peste 100gr.
frolic macinat 100gr.
faina malai 200gr.
robi red sau rosso 200gr.
gris 200gr.
lapte praf 100gr.
curry 35 gr.
boia dulce 35 gr.
2 linguri praf usturoi
2 linduri piper
2 linguri maggi
2 linguri vegeta
1 lingura ulei
10 oua
--------------------------------------------------
Retea 4

gris 30%
faina de soia 15%
lapte praf 15%
robin red 10%
faina de orez 10%
seminte pasarele macinate 15%
seminte pasarele intregi 5%
-----------------------------------------------
Reteta 5

gris 30%
faina de peste 25 %
faina de soia 10 %
RR 10 %
faina arahide 20%
seminte pasarele intregi 5%
-----------------------------------------
Reteta 6

gris 30%
faina de peste 25 %
faina de soia 10 %
faina de canepa 10%
RR 10 %
faina de purici de balta si gamarus 10%
seminte pasarele intregi 5%

partea lichida ,dupa imaginatie..
----------------------------------------------------
Reteta 7

400 gr faina de peste
150 lapte praf
100gr ROBIN RED
50 gr cinepa macinata
100 gr gris
100 gr seminte canari,din care 50%macinate
100 gr daphnia,gammarus,garnela MACINATE FOARTE MARUNT
10 oua
30 ml ule de peste
100ml-parte lichida (dupa imaginatie)
--------------------------------------------------------------------
Reteta 8

25% gris
10% faina orez
15% seminte canari (prajite si macinate)
5% seminte canari itregi
15% lapte praf
10% faina peste
5% canepa (prajita si macinata)
5% srot floarea soarelui
5% gluten
15% faina soia (prajita)
2 linguri zahar, 1 lingurita sare ,1 lingurita piper 2lingurite nucsoara ,2 lingurite scortisoara2 lingurite boia dulce 10 ml.amino. aroma ,atractant cit scrie pe sticluta la 1 kg.
---------------------------------------------------

Reteta 9

gris 25
faina soia 20
gammarus 5
faina peste 10
faina ficat 5
seminte macinate (amestec pt canari) 20
caseinat calciu (sau alta proteina din lapte) 10
faina orez 5

8-9 oua/kg de mix

30 ml csl
un atract
o aroma (nu este obligatoriu)
ar merge si un multimino
2-3 g de sare
putin indulcitor
---------------------------------------------------

Reteta 10

15% srot de soia macinat f f fin;
15% gris;
15% birdfood (mai precis mei de toate culorile ), 5% intreg, 5% zdrobit, 5% macinat fin;
15% faina de peste;
10% orez;
10% malai;
7% RR;
5% caseinat de Ca;
5% zahar;
3% lapte praf;
pt 10 kg 100g extract de ficat nutra, sare si piper dupa gust :wink: .

In oua (la 10 oua):
CSL (SBS), Multimnio, aroma (am dat cu ananas - solar sau ficat - nutra) conform dozajelor maxime indicate de producator + putin ulei de somon si f putin indulcitor.

---------------------------------------------------

Reteta 11


400g faina de gris
200g Sluis CLO (produse pentru pasari din gama CLO sau BLO) poate fi inlocuit cu malai
400g faina de soia
500g faina de peste
600g Red Factor (biscuiti pentru canari, dulci)
100g Robin Red
100g Spanish red peppers (merge inlocuit cu praf de curry)
reteta 12 cu care s-a prins

---------------------------------------------------

Reteta 12


20% - faina de peste;
20% - gris;
15% - caseinat de calciu (anul trecut am folosit lapte praf);
15% - canepa prajita si macinata;
15% - mancare pentru pisici (cu peste, de preferinta), macinata;
15% - izolat proteic soia (anul trecut - faina soia);
10% Robin Red (anul trecut, birdfood cu miere, de la pet shop);

2.Lichide
10oua/kg mix;
5ml/kg, indulcitor (merge foarte bine cel din magazinul online);
50ml/kg, ulei ficat sau peste
20-30ml/kg CSL 

 ..............................................................................
Reteta 13

faina integrala soia:                   65.000lei
Carp Trend, Faina de peste, 1 kg         100.000lei
Carp Trend, Faina Integrala de Orez      40.000lei
Carp Trend, Faina Integrala de Canepa     130.000lei
Carp Trend, Ulei din Germeni de Porumb   60.000lei


120g Biscuiti pentru pisici macinati (trebuie sa fie faina), preferabil cu aroma de peste
90g Lapte praf degresat
60g Malai rasnit fin sau faina de soia
30g Drojdie de bere
10 Picaturi de ulei esential (la alegere)
10 Picaturi ulei de germeni de porumb
Aroma, cantitatea este in functie de concentratia esentei, respectati indicatiile date de producator, eu folosesc 10 ml de arome de la Nutrabaits sau 20ml de Aromix sau Atractix de la Sensas
Indulcitor, puteti folosi un indulcitor special pentru boilies sau 4 linguri de zahar.
6 oua mari.

Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, separat amestecati ouale (batute bine) cu aromele si indulcitorul, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Rulati bilutele si fierbeti-le timp de 3-6 minute, cu cat le fierbeti mai mult cu atat vor fi mai tari. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.
...............................................................................
Reteta 14, boilies cu dulceata de capsuni


200g gris (puteti sa-l mai maruntiti un pic dar sa nu fie chiar faina)
100g faina de soia
100g malai (faina de malai)
100g lapte praf degresat
100g dulceata de capsuni
6 ml aroma de capsuni
6 picaturi de bergamot
Colorant (preferabil rosu fluo)
6 oua

Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, separat amestecati ouale (batute bine) cu aromele, colorantul si dulceata, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Rulati bilutele si firbeti-le timp de 3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.
....................................................................................
Reteta 15, boilies cu ficat


300g gris
60g ficat proaspat de peste (eu il adun de la orice peste si il pastrez la congelator in portii mici invelite in folie de plastic)
usturoi, puteti folosi extract natural de usturoi (10 picaturi), GarlicMint de la Nutrabaits sau usturoi praf alimentar
30g miere
6 oua
arome si/sau aditivi, eu merg intotdeauna pe ficat sau peste
colorant

Bagati ficatul in mixer si il faceti pasta, adaugati ouale unul cate unul si mixati in continuare. Adaugati usturoiul, mierea, colorantul si aroma. Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Daca amestecul este prea moale completati cu gris. Rulati bilutele si firbeti-le timp de 3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.
...................................................................................................
Reteta 16 , Fishmeal


100g fishmeal
250g gris
150g malai fin
aroma
colorant
5 oua

Bateti ouale cu aroma si colorantul, separat amestecati bine fainurile si apoi adaugati treptat ouale batute, este posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea de oua. Coca trebuie sa fie destul de tare, rulati bilutele si fierbeti-le 2-3 minute. Se pastreaza numai congelate.
............................................................................................

Reteta 17
La toate astea adaug 10 oua si mai jonglez la aditivi si arome.

10%faina de orez
30%faina de soia
20%lapte praf
10%faina de griu
10%faina de peste
20%gris
............................................................................

Reteta 18

10% cazeina;
20% soia;
10% faina de peste;
20% gris
30% orez;
10% RR.
La toate astea urmeaza:
Ouale de rigore+CSL,ulei xxx,atract xxx,indulcitor xxx, aroma xxx + etc

Mixul l-am facut cu "calculatorul", care mi se mare o chestie minunata. De cand am inceput sa-l folosesc rezultatele s-au vazut considerabil. 
@ val
de ce zici ca merge lapte praf in loc de cazeina ?
Din ce am vazut la calculatorul de mixuri, dar si pe etchiete sunt destul de diferite ca nivel al proteinei..etc. Singurele asemanari sunt: faptul ca leaga, culoarea si te duc cu gandul la lapte  ... or mai fi si altele dar nu imi vin in cap acum.
....................................................................................

Reteta 19

Reteta pe care o folosesc cel mai des:

-1 kg mix la alegere(SBS)-de obicei folosesc mix pe baza de faina de peste sau pe baza de carne
-20 ml aroma la alegere (SBS,Nutrabaits,etc)-de obicei folosesc aroma de fructe
-25 ml Atract de la SBS-de obicei acelasi cu felul mixului.
-10-15 g betaina HCl (SBS)
-3 ml indulcitor Sweet Cajouser de la Nutrabaits
-40 ml Nutramino de la Nutrabaits
Mai merge adaugat un ulei de peste(eu prefer somon),Robin Red sau GLM extract .In final adaugam oua si gata boiliesurile.




 ..........................................................................................
Reteta 20

1,5 kg mix bfm
45 ml Ulei de somon
60 ml Nutramino
12 ml Aroma EA Afina
6 grame GLM extract
9 grame Betaina HCI
Lapte de porumb
 .......................................................................................
Reteta 21

350g - gris
255g - faina de soia
150g - mancare de canari cu miros de miere
150g - faina de porumb
100g - lapte praf
100g - scortisoara
8- oua
 .................................................................................................
Reteta 22

Mixuri:
1 kg de mix
1 kg de mix (altu da sa se pupe)
0,2-0,25 kg robin red
0,200 kg ceva cu concentratie foarte mare de proteina

Lichide:

150 ml de atract (care sa faca casa buna cu mixurile mai sus mentionate)
20-25 ml de aroma (care sa faca casa buna cu mixurile mai sus mentionate)
4 linguri mari de betaina
100 ml de whisky link /sau pe baza de ulei daca nu va place alcolu ....
attractamino vre-o 30-40 ml (depinde de mix)
30 -40 ml amino ppc
(in caz ca mixu e sarac eventual si niste glm)
22 de oua(pentru alea fierte)/ sau lapte de porumb (pentru alea solubile)
.....................................................................................
Reteta 23

O reteta foarte simpla  care a avut rezultate foarte bune.
30%-gris
10%-faina de malai
20%-soia
10 %-lapte praf
20 %-seminte de canari ,putin prajite si macinate
10 %-crochete de pisici macinate 
La un kg de mix :
1 lingurita sare
1 lingurita piper praf
2 lingurite boia dulce
2 lingurite scotisoara
2 linguri de zahar dizolvat si pus peste oua
3 linguri aroma praf V.D.E sau intre 6 si 15 ml. aroma lichida in funtie de durata partidei
10 ml aminoacizi de la magazinele veterinare care sunt ceva mai ieftini decat Multimino,Minamino,etc si la fel de buni.
10 ml ulei de masline sau floarea soarelui.
Este o reteta buna cu care s-a prins bine :primavara,vara,toamna si crap si cten. Nu este o reteta asa bogata in proteine, dar este foarte bogata in carbohidrati si grasimi care reprezinta o sursa de energie ptentru crap.
 ..................................................................................................
Reteta 24

- 200 gr. gris
- 150 gr. soia
- 250 gr. faina de peste ( predigerata sau peste alb , dar neaparat continut mic de grasimi )
- 100 gr. nectarblend sau megablend
- 100 gr. praf de oua
- 100 gr. caseinat de Ca
- 50 gr. de gluten
- 50 gr . extract de drojdie inactiva

Partea lichida :
- 8-9 oua
- 30ml. CSL
- 15 gr. betaina ( 5 gr. in oua si 10 gr se presara pe bilele fierbinti . Eu le pun fierbinti intr-o cutie lata cu capac pe care o inchid si le tot amestec pana se topeste toata betaina , apoi le scot la uscat )
- o lingurita de sare fina
- 50 ml. multimino sau nutramino
- aroma de care doresti , dar recomand o aroma de peste primara , si una de fructe pe EA secundara . In functie de nivelul aromei poti sa faci bile de atractie sau nu . Ele sunt destul de nutritive , datorita nivelului mare al atractantilor
..................................................................................................
Reteta 25 


Mixul nostru o sa aiba urmatoarele ingrediente:
- o parte faina de grâu
- doua parti malai
- 10 grame aditiv praf la 2 kilogram de praf
- apa
Amesteci faina si aditivul într-un bol. Fierbi niste apa si torni foarte putina pe faina. Mesteci bine în zona uda si faci o minge de plastelina. Din mingea aia rulezi niste bile cât o nuca mai mica pe care le arunci în apa clocotita si le fierbi pâna ies la suprafata, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fund. Bilele le pui pe servetele sa le scoata apa din ele. Apoi mai torni niste apa fierbinte în bolul cu faina si mai faci o minge de tenis…etc; Dat fiind reteta ieftina, boilies-urile acestea trebuie sa le folositi în 2, 3 zile, altfel, mai ales tinute la cald crapa.
Un ingredient de baza sunt ouale, care în mod normal nu lipsesc de la un boiles. Daca folosim oua, procedeul se schimba, nu mai trebuie sa amestecam faina cu apa oparita, ci batem ouale spuma, le adaugam peste praf si amestecam pâna iese plastelina. Dupa ce modelam bilutele le punem la fiert , tot în apa clocotita, pâna ies la suprafata. Restul e la fel. Continutul proteic al malaiului este aproape nul, asa ca faina de porumb nu îi va aduce crapului un aport important de proteine care pot fi obtinute din alte tipuri de faina. Faina de peste si cea de soia sunt renumite pentru modul în care se leaga în boiles si atrag crapii.
Putem adauga diferite arome, de la siropurile scumpe din comert, pâna la cele facute de noi. Siropul dulce de capsuni, miere, zeama de compot de ananas, kiwi tocat, etc. Orice fel de ulei, de la uleiurile esentiale usor volatile, facând norisori prin apa, pâna la cel normal de floarea soarelui sau masline, la cel din conserva de ton, poate fi adaugat în compozitie.
Se pare ca aminoacizii ajuta crapul în digestie, puteti cumpara si introduce aceste ingrediente în boilies-uri. Cu orice fel de ingrediente procedeul de fabricatie ramâne acelasi. Daca doriti boilies-uri pop-up, lasati pasta mai moale si bagati-le în cuptorul cu microunde.
......................................................................................
Reteta 26
laptepraf 200 g
faina peste 200 g
caseinat de sodiu 200 g
faina de porumb macinata fin 200 g
gluten de grau 100 g
pesmet fin 100 g
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2
  lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvantat. Dupa preparare se pastreaza in congelator.
 .......................................................................................................

Reteta 27


Daca vrei sa faci un mixul ieftin(care poate sa concureze cu orice mix din magazin) iata o reteta 'clasica' personalizabila:

30% gris
25% mancare de paserele macinat
20% faina de peste
10% lapte praf
10% faina de soia
5% seminte de paserele intregi

Mix foarte simplu, economic, si eficient, la care adaugi 2 lingurite de piper negru, 3 scortisoara, 2 sare, 2 boia dulce
Lasal intro punga cateva zile, dupa care rolezi cum ai rulat mixul ready made.
Folosesti acesi parte lichida pe care ai folosit pentru mixul ready made, si...mergi la balta si dupa 4-5 partide incepi sa tragi concluzii singur...

 ..............................................................................................

Reteta 28
Este o reteta de boiliesuri care a fost testata pe niste lacuri unde crapul nu este obisnuit cu boiliesul , unde a dat niste rezultate remarcabile chiar si administratorul baltii a ramas surprins de rezultate.

*faina peste LT94- 80g
*faina peste herring - 120g
*squid powder -40g
*soluble fish protein - 60g
*meggablend sweet - 200g
*malai - 150g
*8grau macinat - 350g parte lichida folosesc un scazator de PH adica LIQUID CANDY SWEETENER de la solar si ulei de piper de la ccmoore + 10 oua .............................................................................................

 Reteta 29

PARTEA SOLIDA(MIXUL:
Imperial Baits - Fish Mix 50%
Imperial Baits - Liver Cold 50%
ROBIN RED (CC MOORE) 100g/kg de mix
PARTEA LICHIDA(o dau pentru un kg de mix):
AROMA SCOICA (Water Craft Baits) 8ml
AROMA EA Cranberry (Water Craft Baits) 4ml
CRAPTRACK LIQUID (Imperial Baits) 30ml
MINAMINO (Water Craft Baits) 30ml
LIVER LIQUID (Water Craft Baits) 40ml
CSL (Water Craft Baits) 30ml
ULEI SOMON (Water Craft Baits) 25ml(pt apa calda
ULEI ESNTIAL DE PILER (Water Craft Baits) 20 picaturi
ACID N-BUTIRIC (Water Craft Baits) 10 picaturi
GLM (Water Craft Baits) 20g (10g in mix si 10g in lichid)
BETAINA(Water Craft Baits) 10g
NHDC (Imperial Baits) 6ml(numai la cele cu ou TARI NU si la solubile)
o lingurita de sare /kg de mix
9 oua medii
timp de fierbere pt cele de- 14mm-40sec
- 18mm-70sec
- 20mm-90sec
- 24mm-110sec ................................................................................................ 
Reteta 30
 REŢETĂ BOILIES CU PEŞTE

Ingrediente:

  Griş                 (4 părţi) .................................    250 gr     
  Mălai               (2 părţi) .................................    150 gr     
  Făină Soia      (4 părţi) .................................    250 gr     
1)Făină Peşte    (6 părţi) .................................    335 gr     
2)Curry praf        (1/2  oz).................................    15 gr     
Total     1000 gr     
  Aromă Scoici, Peşte ..................................    10ml     
3)Ulei – porumb/peşte ....................................    1 lingură     
  Şofran     
  6 – 10 oua     
4)Betaina (1 gr), Minamino/Richamino (10 ml), Extract ficat,       Îndulcitor – miere, melasă     

Se mai poate adăuga şi până la 10% cazeină sau, în lipsă, lapte praf (noua reţetă ar fi – cazeina/lapte praf – 100 gr, griş - 200 gr, mălai 150 gr, făină soia - 200 gr, făină peşte -  335 gr).

Laptele praf nu este recomandat în perioadele calde, fiind foarte perisabil. Acelaşi lucru se poate spune şi despre uleiul de peşte, deci trebuie avută grijă cu cele 2 ingrediente pentru a evita alterarea momelii în cazul partidelor de pescuit mai lungi.

Făina de peşte nu trebuie să depăşească în pondere 30% din total mix. Cel mai indicat ar fi să se folosească faină de peste oceanic, de calitate bună, vitaminizată. La mix se mai poate adăuga ca ingredient bird-food.

Preparare:

Modul de preparare este cel clasic.

Mixul rezultat din amestecul ingredientelor uscate se împarte în două: pentru nădit şi pentru momeală (2/3 şi 1/3).

Boilies pentru nădit – în compoziţie se pun mai puţine ouă, iar în mix nu vor fi puse colorant (şofran) şi nici curry. Este preferabil ca boilies pentru nădit să fie mai mici decât cele pentru momeală (Ø 10 - 12 mm). Boilies pentru momeală – Pentru ele se poate prepara şi un dip, spre exemplu pe bază de Minamino şi esenţă de peşte. Boilies se vor lăsa în dip înainte de fi puse pe hair-rig şi vor absorbi aromele care ulterior se vor dispersa în apă.
..............................................................................................

1 comentarii:

Anonim spunea...

Este o reteta de boiliesuri care a fost testata pe niste lacuri unde crapul nu este obisnuit cu boiliesul , unde a dat niste rezultate remarcabile chiar si administratorul baltii a ramas surprins de rezultate.

*faina peste LT94- 80g
*faina peste herring - 120g
*squid powder -40g
*soluble fish protein - 60g
*meggablend sweet - 200g
*malai - 150g
*8grau macinat - 350g parte lichida folosesc un scazator de PH adica LIQUID CANDY SWEETENER de la solar si ulei de piper de la ccmoore + 10 oua .................................
La aceasta reteta daca se poate sa fii mai explicit in legatura cu partea lichida ,adica cati ml din aia sau din aia si ptr bile solubile care e cantitatea de lapte de porumb.Mersi

ps; sunt inca la inceput :)

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web