miercuri, 4 mai 2011

Pescuit Amator si Balti de pescuit din Calarasi

 Balta Danesti 7 – Calarasi

Baltile Danesti
Balta Danesti 7 face parte din baltile piscicole Danesti care se afla in Valea Argovei pe cursul Râul Argova.

 Acces balta Danesti 7

Mergeti din Bucuresti spre Lehliu (A2), parasiti autostrada si mergeti spre Calarasi pe drumul vechi, treceti de Lehliu Gara, Razvani, la jumatatea localitatii Nucet-Lupsanu faceti dreapta printre scoala si biserica, apoi urmati drumul pietruit aprox. 4km pana la baltile piscicole Danesti. Balta Danesti 7 se afla in stanga, indicatii primiti de la singura casa din zona (administratorul baltii). 

 Descriere balta Danesti 7

Ferma piscicola Danesti cuprinde 7 lacuri, din care doar baltile Danesti 6 si Danesti 7 sunt deschisepescuitului sportiv. Balta Danesti 7 are o suprafata de 20 ha. In caz ca nu prindeti pe balta 7 puteti sa mergeti fara probleme pe balta 6 in baza aceluiasi bon.

Taxe pescuit sportiv- balta Danesti 7

  • taxa este de 50 Ron/ zi, 30 Ron/ noaptea si 80 Ron / 24h
  • se pot retine maxim 5 kg de peste
  • se poate pescui cu maxim 5 lansete
  • crapul, ctenul peste 5 kg sau mai mic de 700 gr se elibereaza
  • se poate planta numai cu navolodele, taxa este de 20 Ron /12 h

Balta Milotina 2- Buzoieni – Calarasi

Acces balta Milotina 2 – Buzoieni


Drum Bucuresti - Buzoieni
Balta Milotina 2 – Buzoieni se afla la aproximativ 70 km de Bucuresti pe autostrada sau pe drumul  ”vechi”. De la bariera garii Lehliu ne v-om indrepta spre satul Buzoieni. Dupa ce am trecut pe sub autostrada se face o padurice pe partea dreapta, de acolo avem un indicator care ne indreapta direct spre balta Milotina 2Buzoieni. La padurice se face dreapata pe un drum de tara, dar care  este foarte bun mai ales pe timp de vara. Aveam de mars circa 3,5 km pana dam in balta Milotina 2 – Buzoieni.

 

Descriere balta Milotina 2 – Buzoieni


Balta Milotina 2 – Buzoieni este prevazuta cu iluminare  pe timp de noapte si pe timp de zi puteti sa stati linisti sub umbra salcilor. Se poate intra cu masina foarte usor si se pot amplasa si corturi fara nici-o taxa in plus. De asemenea se poate planta cu barca personala sau cu navomodele fara o taxa speciala.


Taxe pescuit sportiv-balta Milotina 2

  • Taxa este de 80 Ron / 12h
  • Pentru grupuri de 5 pescari sau mai mari se face o reducere platind doar pentru 4
  • Nr de lansete/undite/persoana = 5
  • Se pot retine maxim 8 kg de peste.



Balta Fundulea 6 – Calarasi


Acces balta Fundulea 6

Drum Bucuresti - Fundulea
Mergeti din Bucuresti spre Fundulea, ori pe A2 ori prin Pantelimon – Branesti – Islaz – Fundulea. Inainte de intrare in Fundulea cu aprox. 500m se vede un panou de informare unde faceti stanga pe un drum de tara si in fata  veti vedea pe partea stanga balta Fundulea 6 si pe partea dreapta balta Fundulea 7.
 

Descriere balta Fundulea 6

Balta Fundulea 6 are o suprafata de 30 hectare, este amenajata de curand, adancine intre 1,5 si 3 m, se face periodic igienizarea malurilor (se aduna gunoaiele, etc). Balta Fundulea 6 este populata periodic cu peste din Croatia.

Taxe pescuit sportiv- balta Fundulea 6

  • Taxa este de 60 Ron / 12h, 100 Ron / 24h, 80 Ron – plantat / 12h, 130 Ron – plantat / 24h
  • Se pot retine 10 kg de peste din care 6 kg crap si 4 kg caras, ce depaseste 6 kh la crap costa 15 Ron/kg, ce depaseste 4 kg la crap se da drumu in apa.
  • Nr de lansete/undite/persoana = 5.
 

Balta Magura 8 si Magura 9 – Calarasi


 Baltile de pescuit Magura 8 si Magura 9 sunt situate in judetul Calarasi, in apropierea localitatii Cascioarele.

Acces balta Magura 8 si Magura 9

Drum Bucuresti - Cascioarele
Din Bucuresti mergeti spre Oltenita (DN4), iesirea este prin Popesti Leordeni, apoi Frumusani, la km 31 (la benzinarie) dreapta catre  Herasti – Hotarele – Cascioarele. Dupa iesirea din localitatea Hotarele, la intersectia cu drumul national 41 va indreptati catre Oltenita si dupa ce se termina padurea, in vale pe stanga se vede balta Magura 8 si Magura 9.

Descriere balta Magura 8 si Magura 9

Baltile Magura 8 si Magura 9 sunt cunoscute in randul pescarilor datorita exemplarelor mari de crap capturate. Locatia dispune de locuri de campare si gratar. Doamenle si copii ce insotesc pescarii pot sa pescuieasca gratui cu o undita. Pescarii ce captureaza exemplare de pesti ce depasesc 7,5 kg/bucata, au obligatia de a anunta administratorul baltii. In acest caz, pestele va fi eliberat si in functie de dimensiunea capturii, pescarul va fi recompensat cu una sau doua partide gratuite de pescuit.

Taxe pescuit sportiv-balta Magura 8 si Magura 9

  • taxa este de 100 Ron / 12h si 160 Ron / 24 h
  • cea de-a 7-a partida de pescuit este oferita gratuit
  • Abonament cu 30 de partide de pescuit incluse – taxa este de 1500 lei
  • se pot retine 7 kg de peste, carasul, bibanul si salaul nu au limita impusa
  • exemplarele mai mari de 7,5 kg vor fi eliberate in prezenta administratolului balti, iar pescarul va fi recompensat cu una sau doua  partide gratuite
  • nu este permis plantatul

Balta Delfinul – Calarasi

Acces balta Delfinul


Mergeti din Bucuresti spre Oltenita (DN4) aprox. 37 km pana in localitatea Gruiu. In Gruiu faceti dreapta si mergeti pana o sa vedeti o balta , aceea este balta Delfinul. Balta A.F. Delfinul mai este cunoscuta si sub numele de Cojac (Kojak).

Descriere balta Delfinul

Balta Delfinul este impartita prin indiguire in 3 balti.  Toate baltile sunt deschise pescuitului sportiv. Zona este amenajata cu spatii verzi, umbrare, apa curenta si toalea.

Taxe pescuit sportiv-balta Delfinul

  • Taxa este de 30 Ron / 12 h
  • Se retine fara limita de kg doar carasul, pentru crap se plateste o taxa de 15 Ron / kg.

Balta Sulimanu – Bitman – Calarasi

Acces balta Sulimanu – Bitman


Mergeti din Bucuresti spre Lehliu, pe drumul vechi, Bucuresti – Branesti – Fundulea – Tamadau Mare. Din Tamadau Mare mai mergeti aprox. 3-4 km in directia Calareti si o sa vedeti un indicator “dreapta” spre Sarulesti Gara. Mergeti pana la calea ferata, o traversati si faceti stanga si mergeti drept pana cand intalniti o intersectie in forma de T, faceti stanga si mergeti aproximativ 3 km pe langa calea ferata dupa care se trece pe sub autostrada. Prima balta in drepta este balta Sulimanu – Bitman, daca mergeti tot inainte o sa vedeti a doua balta, balta Benga (o recunoasteti dupa cele 3 foisoare din lemn).

Descriere balta Sulimanu – Bitman

Balta Sulimanu – Bitman este patronata de Dl. Dan Bitman. Sulimanu – Bitman este o balta frumoasa, cu zone de stuf si zone in care sunt amenajate foisoare.
Balta Sulimanu-Bitman
 

Taxe pescuit sportiv-balta Sulimanu – Bitman

  • Taxa este de 50 Ron/12h si 100 Ron/24h
  • Se poate retine 5 kg de peste
  • Se poate pescui cu maxim 4 lansete



Balta Benga – Calarasi

Acces balta Benga


Mergeti din Bucuresti spre Lehliu, pe drumul vechi, Bucuresti – Branesti – Fundulea – Tamadau Mare. Din Tamadau Mare mai mergeti aprox. 3-4 km in directia Calareti si o sa vedeti un indicator “dreapta” spre Sarulesti Gara. Mergeti pana la calea ferata, o traversati si faceti stanga si mergeti drept pana cand intalniti o intersectie in forma de T, faceti stanga si mergeti aproximativ 3 km pe langa calea ferata dupa care se trece pe sub autostrada. Prima balta in drepta este balta Sulimanu – Bitman, mergeti tot inainte si o sa vedeti a doua balta, balta Benga (o recunoasteti dupa cele 3 foisoare din lemn).

Descriere balta Benga

Balta Benga este balta populata regulat cu peste, o balta curata, amenajata cu 12
foisoare care se pot rezerva telefonic. Aici aveti posibilitatea de campare si loc de parcare.
Balta Benga

Taxe pescuit sportiv-balta Benga

  • Taxa este de 100 Ron/12h si 200 Ron/24h
  • Taxa de rezervare ponton este de 35 Ron
  • Se poate pescuit cu 4 lansete si o undita
  • Se pot retine maxim 5 kg de peste

Balta Nana – Calarasi

Acces balta Nana

Din Bucuresti (sud DN 4 spre oltenita) mergeti spre Popesti Leordeni – Frumusani – Gruiu – Budesti – Negoiesti – Soldanu (stanga spre Calarasi) – Luica (stanga spre Nana) / Nana (inainte de intrarea in comuna exista un indicatorul , indicatorul este situat pe un plop pe marginea soselei pe partea dreapta.

Descriere balta Nana

Balta Nana are 17 ha de luciu de apa cu multe salcii pe margine, locuri destule de pescuit, loc de campare, gratar, curent electric. Drumul de acces este foarte bun se iese si in caz de ploaie. Balta Nana a fost despartita printr-un gard metalic (1/3 din suprafata) unde s-a creat un bazin nou populat cu crap si cteno(4-12 kg) unde este o alta taxa: 100RON/12 ore/4 scule de pescuit cantitate retinuta 5 kg crap/cten (carasul si alte specii nu au limita).Nu se retin capturile de crap sub 1 kg.

Taxe pescuit sportiv- balta Nana

  • taxa balta 1 este de 50 Ron/12h si 100 Ron/24h
  • taxa balta 2 este de 100 Ron/12h
  • se pescuieste cu maxim 4 scule
  • nu se pot retine exemplare de crap sub 1 kg
  • se pot retine maxim 5 kg de crap/cteno, carasul si alte specii nu au limita

 

Balta Podari – Calarasi

Acces balta Podari

Drum Bucuresti - Podari
Din Bucuresti mergeti spre Fundulea ori pe A2 ori pe drumul vechi care trece prin Pantelimon, Branesti (DN3). Din Fundulea mergeti spre Tamadau, Calareti, Florica. In Florica faceti la dreapta (vezi harta) spre satul Podari, treceti prin sat si o sa vedeti balta Podari.

Detalii balta Podari

Balta Podari se intinde pe o suprafata de 26 ha si este impartita printr-o plasa in 2 sectoare. Un sector al baltii este populat cu caras, crap si somn iar al doilea sector este populat cu crap si caras. Balta Podari ofera promotii ca de exemplu la 4 partide urmatoarea este gratuita iar grupurile mari de pescari pot beneficia de oferte speciale.

Taxe pescuit sportiv- balta Podari

  • taxa de 25 Ron/12 h pentru balta cu caras
  • taxa de  50 Ron/12h si 100 Ron/24 h pentur balta cu peste mare
  • se pot retine 5 kg de peste mare pentru un bon
  • carasul nu are limita de retinere
  • cine depaseste 5 kg, ori achizitioneaza al doilea bon ori trebuie sa se mute in zona baltii cu caras
  • se poate pescui cu 5 lansete si o undita.

          0 comentarii:

          Trimiteți un comentariu

          toateBlogurile.ro Certificat Web