miercuri, 4 mai 2011

Pescuit Amator si cele mai bune Balti de pescuit din Romania


 Moara Vlasiei 2

Judetul: Ilfov
Localitatea: Moara Vlasiei

Este amplasata in Nordul Bucurestiului la aprox. 25 km. Exista doua cai de acces.
1. Prin Colentina, de la D-na Ghica,in sus se intra pe str. 7 Noiembrie spre Stefanesti,se trece Linia de Centura, com. Stefanesti iar in com. Dascalu in centru se face la stinga spre Moara Vlasiei. In Moara Vlasiei se trece peste calea ferata si la urmatoarea intersectie (in centru) tot inainte pe un drum de piatra ce va duce direct pe malul baltii.
2. Bucuresti, Otopeni, Balotesti se face dreapta, Caciulati, Moara Vlasiei In centru la statuie se face stanga si este drumul care va duce direct pe balta.

Specii de pesti: foarte mult crap, cu multe exemplare intre 10 kg si 18 kg, somn (se gasesc exemplare intre 10kg si 30 kg), stiuca (exemplare intre 5kg si 12kg), caras intre 0,500kg si 1,5kg/buc..

Taxe pescuit sportiv-recreativ,Moara Vlasiei 2,

1) - 60 lei = 12 ore (pescuit C&R).
2) -120 lei = 24 ore (pescuit C&R).
3) -100 lei = 12 ore (pescarul poate pescui si retine maxim 5 kg de peste dupa care poate pescui restul zilei C&R).
4) - 40 lei = taxa plantat(pentru fiecare pescar care planteaza).


Regulament de pescuit  Moara Vlasiei 2

1)-Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule(lansete sau undite),dotate obligatoriu cu 1 (un) singur carlig si plumb sau naditor pierdut(posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului,in cazul ruperii firului principal)!
Este strict interzis,pescuitul la "BOMBA" etc!!!!! 2)-Fiecare pescar este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat pentru pescuit!
3)-Capturile de CRAP care vor depasi 5 KG vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite!
4)-Capturile de SALAU nu se pot retine indiferent de greutate si se vor elibera imediat in stare vie si fara a fi ranite!
5)-Capturile de SOMN SI STIUCA, care vor depasi 5 KG vor putea fi retinute, cu conditia ca pescarul sa plateasca 12 ron fiecare kg care este in plus peste cele 5 kg care pot fi retinute!
6)-Este strict interzis sa puna pestele in acelas juvelnic 2 sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar altor pescari !
7)-Pescarul,nu are voie sa schimbe pestele,pe care la bagat si care a fost pastrat in giuvelnic,cu altul prins ulterior!
8)-Insotitorul sau insotitorii pescarului, nu are sau nu au voie sa atinga sculele pescarului, in afara de minciog!
NOU !!!
Sotia sau copilul pescarului care va pescui pe M.V.2, are dreptul sa pescuiasca cu o undita sau o lanseta, dar numai in dreptul standului pe care il ocupa pescarul !!!
9)-Fiecare pescar va trebui sa fie dotat obligatoriu, cu giuvelnic (cel care vrea sa retina peste), saltea de primire si spray dezinfectant (cel care nu are asa ceva, contra sumei de 5 lei/pescar, poate cere si primii de la paznicul care incaseaza taxele)!
10)-Pe acest bazin sunt interzise manelele, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta. Pescarul insa nu trebuie sa inteleaga ca nu poate face un gratar (atentie!!! este interzis focul deschis direct pe sol !!!), sau sa bea o bere, dar sa o faca in asa fel incit sa nu deranjeze pe ceilalti pescari!
11)-Pescarul care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai sus, va fi scos imediat de pe bazin, dupa ce i se va elibera in apa si pestele prins pina in acel moment (daca este un pescar care a platit taxa ca sa retina peste)!
12)-Pentru pescuitul de noapte, este obligatorie aprobarea de catre administratorul baltii ! Este foarte bine daca pescarul are o recomandare din partea unui club sau a unei persoane cunoscute administratiei baltii!Pescarul care obtine aprobarea de a pescuii noaptea, nu are voie sa fie insotit, decit de sotie, copii (pina la virsta de 15 ani) sau o prietena!
ATENTIE!!!
-Pescuitul incepe la ora 06,00 si se termina la ora 18,00.
-Se elibereaza un singur bon, atit pentru pescarii care pescuiesc C&R, cit si pentru pescarii care retin peste!
-Pe acest bazin, cel care va fi prins ca sustrage (ascunde) peste, altul decit cel care poate fi retinut conform taxei achitate, se face vinovat de furt, fapta penala pedepsita de art 208 codul penal. Vinovatii vor fi reclamati organelor de politie !
-Pescarii au obligatia ca dupa incheierea partidei de pescuit sa lase locul curat (fara chistoace de tigari, coji de seminte etc.).
-Pentru informatii suplimentare puteti contacta administratorul baltii,Dl Victor Petcu,tel: 0728 908 400.

---------------------------------------
PESCUIT M.V.2 (ZONA SALBATICA)
-O BALTA FOARTE BUNA PENTRU RAPITOR, o zona de vis (padurea se termina in balta pe o lungime de aprox 200 m) si are mult stuf! Specii de pesti rapitori existente: STIUCA foarte, foarte multa, cu exemplare de peste 8kg, SOMN si SALAU.
Specii de pesti pasnici: Crap, Caras foarte mult, Lin, Caracuda, Rosioara.

-PESCUITUL ESTE PERMIS DE PE MAL SI DIN BARCA (proprietatea pescarului)!
-Pentru barca se percepe o taxa suplimentara de 20 lei.
-Taxa pescuit de pe mal = 30 lei (se pot retine maxim 4 kg de peste).
-Taxa pescuit din barca = 50 lei (se pot retine maxim 4 kg de peste).
Cei care vor sa retina mai mult de 4 kg, vor achita diferenta kilogramelor retinute in plus cu 10 lei kilogramul.
-Inainte de a intra pe balta M.V.2 (ZONA SALBATICA), pescarii sint obligati sa mearga pe balta M.V.2 (BALTA DE CRAP) si sa achite taxa la paznicul care incaseaza taxele de pe BALTA M.V.2. (BALTA DE CRAP)

Balta Oltenitei Dn 4 Km 6

Judetul: Calarasi
Localitatea: Oltenita

Balta Oltenitie DN4 km 6, este Situata pe drumul national Bucuresti - Oltenita (DN4), pe partea dreapta venind dinspre Bucuresti. Cum se trece de localitatea Curcani, urmeaza fosta fabrica de conserve Valea Rosie dupa care esti intampinat de doua luciuri de apa, pe partea dreapta a soselei, la marginea unei paduri. Peisajul este completat de o mica livada, cateva rulote si, nu mai putin important, cativa oameni te intampina cu zambetul pe buze si care te fac sa simti imediat ca vor avea grija sa fii multumit.

Balta este situata la cca. 50 km de Bucuresti, respectiv 6 km de Oltenita si cuprinde 2 bazine realizate prin escavare si indiguire, cu o suprafata de cca. 1.5 ha, cu o adancime medie de 2,5- 3 m. Alimentarea cu apa este asigurata de izvoare subterane. Acces foarte bun, pe orice vreme. Pentru cei care nu dispun de automobil propriu, microbuzele care fac legatura intre Bucuresti - Oltenita pot constitui un mijloc de transport practic.

Se poate campa, locurile de gratare si de plaja nu lipsesc, balta fiind dotata si cu WC.

Specii de pesti: crap romanesc, cteno, fitofag, caras, somn, pastrav introdus experimental, balta fiind administrata tinand cont de sfaturile unui inginer piscicol. Se pescuieste cu 3 scule. Incepatorii pot prinde carasel pe a doua balta de pe teren, unde sunt admise doar undite.

Pescuitul nocturn este permis in sistem C&R (prinde si elibereaza) numai pe baza de recomandare, cu aprobarea administratiei baltii.
Atentie, in zilele de luni pescuitul este permis numai cu rezervare telefonica prealabila. Relatii suplimentare puteti obtine de la administratia baltii la tel: 0744 772 989 sau 0744 576 432

Taxe pescuit sportiv-  Balta Oltenitei DN 4 km 6
1) -100 ron = 12 ore (pescarul poate pescui si retine 5 kg de Crap (de la 1 pana la 4kg), caras fara limita);
2) -60 ron = 12 ore C&R (prinde si elibereaza);
3) – 30 ron/undita sau lanseta, dotate cu un singur carlig (pescarul poate pescui pe balta mica si poate retine 5 kg caras).

Balta mica este deschisa.

Regulament de pescuit

1. Pe balta mare se pescuieste cu max. 3 lansete, dotate cu un singur carlig, montura cu plumb pierdut sau plumb culisant, montura inline, pescarii vor trebui sa fie dotati cu saltele de primire, minciog cu deschidere mare si ochi mici si spray dezinfectant. Cei care nu au saltele de primire pot inchiria de la administratia baltii.
- Atentie! Se vor face controale repetate pentru verificarea monturilor folosite, cei care vor fi prinsi ca nu vor avea confectionate monturile conform regulamentului vor fi dati afara de pe balta.
2. Crapul ce depaseste greutatea de 4 kg se elibereaza imediat in apa fara al rani sau al tine pe uscat intentionat la fel si cel sub 1 Kg, sau capturile pe care pescarul nu doreste sa le retina. Pestele o data pus in juvelnic nu se mai eliberaza.
3. Pescarul care prinde mai mult de 5 kg. si vrea sa-l retina plateste la sfirsit suplimentar 20 lei/kg. Pe cine prindem cu peste ascuns in orice mod ii vom confisca tot pestele si il vom da afara dupa balta fara sa inapoiem nici un ban.
4. Este strict interzis sa puna pestele in acelas juvelnic 2 sau mai multi pescari, pescuitul la undita sau lanseta cu pluta, pescuitul la rapitor si pescuitul pe laturile scurte al bazinului piscicol.
5. Pescarul este obligat sa faca curatenie in locul pe care a pescuit inclusiv cojile de seminte si mucurile de tigari trebuiesc luate si aruncate in Pubelele de gunoi special puse.
6. Fiecare pescar are dreptul sa fie insotit de o persoana, restul persoanelor care-l vor insoti, vor plati o taxa de agrement de 10 ron;
7. Pe acest bazin sunt interzise manelele, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta (pescarul insa nu trebuie sa inteleaga ca nu poate face un gratar, sa bea o bere, dar sa o faca in asa fel incat sa nu deranjeze pe ceilalti pescari);
8. Fiecare pescar este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat pentru pescuit;
9. Acela care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai sus va fi scos imediat de pe bazin, dupa ce i se va elibera in apa si pestele prins pana in acel moment (daca este unul dintre acei pescari care au platit taxa ca sa retina peste).

Balta Sarulesti – Calarasi

Balta de pescuit Sarulesti este una din cele mai interesante balti cu taxa din jurul Bucurestiului; este o balta cu un bogat fond piscicol, cu buane conditii de pescuit si cu capturi impresionante la activ; nu de putine ori am vazut poze cu “monstrii” scosi din balta Sarulesti.
Recomandam aceasta balta atat pescarilor amatori cat si celor profesionisti; O zi pe balta la Sarulesti in weekend iti poate completa pe deplin pofta de pescuit. Balta are un fond piscicol bogat in crap si multe alte specii de pesti pasinici dar si specii de peste rapitori mai ales salau si stiuca.

Accesul balta Sarulesti

Harta Sarulesti - Calarasi
Harta Sarulesti - Calarasi
Mergeti pe drumul Bucuresti –> Calarasi, inainte de podul de la intrarea in localitatea Calareti se face un drum la dreapta (indicator), mergeti pe langa lacurile Calareti, treceti calea ferata si mergeti pe primul drum la dreapta, este un podet si dupa el este un drum cu un indicator catre balta, drumul duce la balta.

Detalii balta Sarulesti

Lacul Sarulesti este bine cunoscut in Romania. Are o desitate foarte mare atat de crap si alti pesti pasnici precum carasul cat si de pesti rapitori. Pe lacul Sarulesti se desfasoare numeroase concursuri nationale la crap dar mai ales la pescutuil salaului. Costul unei partide de pescuit difera de la rapitor la crap iar singurul peste care se poate retine este platica pentru care se percepe o taxa 50Ron/12h, retinerea acesteia se face in limita a 5 kg.

Regulament de pescuit

  • Nu este permis pescuitul la bomba
  • Este necesara salteaua de primire
  • Se poate retine doar platica in limita admisa
  • Taxa de 40 Ron este pentru pescuitul la platica.


Balta Tancabesti 1 – Ilfov

Drum Bucuresti - Tancabesti
Drum Bucuresti - Tancabesti

Acces balta Tancabesti 1

Pe drumul Bucuresti-Ploiesti la intrarea dupa podul din comuna Tancabesti se face un drum spre stanga care duce la lac.

Detalii balta Tancabesti 1

Lacul Tancabesti 1 este lacul cu exemplare “record” de crap, somn si rapitori. Record lac: crap 24 kg si somn 60kg.

Regulament balta Tancabesti 1

  • maxim 4 lansete
  • fara inaintasi textil din 1 Ian 2010
  • un singur ac , plumb pierdut
  • saltea de primire, minciog ecologic
  • minim 3 saci pentru peste (ecologici)
  • vesta salvare daca se foloseste barca
  • retinere crap sub 4 kg si eliberare in Tancabesti 2
  • taxa este de 300 Ron/24 h(ponton inclus) si 200 Ron/12 h (fara ponton)
  • pentru insotitori taxa este de 20 Ron / persoana.
  • se poate rezerva locul de pescuit contra sumei de 10 Ron.

 Balta Darvari – Calarasi

Acces balta Darvari

Bucuresti –> Fundulea –> stanga pe drumul asfaltat spre balta Darvari.
Drum Bucuresti - lacul Darvari
Drum Bucuresti - lacul Darvari

Detalii balta Darvari

Balta Darvari este una dintre cele mai bune piste de concurs din tara cu o densitate mare de peste. Adancimea apei este cuprinsa intre 1 si 10 m. Lacul este dragat de la barajul Gostilele pana la podul Tamadau. Latimea  lacului Darvari este cuprinsa intre 80 si 200m. Exista si posibilitati de cazare in cabane aflate pe malul lacului Darvari.

Regulament balta

Harta Lac Darvari
  • Obligatoriu toti pescarii trebuie sa posede permis de pescuit eliberat de oricare asociatie recunoscuta din Romania, valabil pe anul 2010.
    Harta Lac Darvari
  • Pescuitul incepe dupa ora 13 si se termina pana la ora 12 ziua urmatoare.
Pescuit la crap:
  • Se pot folosi maxim 4 lansete
  • Un singur ac pe forfac
  • Crapul si ctenul se elibereaza
  • Se poate opri numai caras
  • Nu se pescuieste cu undita
  • Nu se pescuieste cu fir textil, decat maxim 8 metri
  • Este interzis pescuitul la “bomba”
  • Minciog cu deschidere mare si plasa fina
  • Saltea de primire crap
  • Crapul se elibereaza imediat ce a fost scos din apa, dupa ce a fost eventual fotografiat si masurat
  • Nu se poate planta sau nadi din barca, nadirea se face numai de la mal
  • Pescarul care ascunde sau retine pestele – fapta se considera furt si se pedepseste conform legii.
Pecuit la rapitori:
  • Se pescuieste numai din barca
  • Stiuca si somnul se elibereaza obligatoriu
  • Daca accidental se agata crap, cteno, sanger sau novac, se elibereaza
  • Se pot opri numai 2 salai si biban pana la limita a 5 kg (la dimensiuni standard biban – minim 20 cm, salau – minim 40 cm)
  • Nu se foloseste lingurita la pescuit
  • Se pescuieste doar cu twister, peste mort sau viu.
  • Se pastreaza o distanta corespunzatoare astfel incat sa nu incurce pescarii de la stationar
  • Orice salau peste greutatea de 5 kg se elibereaza obligatoriu
  • Pe perioada prohibitiei la fiecare specie de peste in parte pescuitul se face in sistem “catch and release”.

Balta Brosteni – Dambovita

Harta drum balta Brosteni
Drum balta Brosteni
Balta Brosteni se afla in localitatea Brosteni care apartine de comuna Visina, in extremitatea sudica a judetului Dambovita, la o distanta de 45 km de Municipiul Targoviste, pe drumul judetean 611.

Acces balta Brosteni

Ca sa ajungeti la balta Brosteni mergeti pe A1 Bucuresti-Pitesti, la km 70 se iese la Petresti, pe sensul de mers catre Ghimpati, iar la postul de politie din Petresti iesiti de pe drumul principal catre Brosteni – Visina. De aici, dupa aproximativ 5 km, pe partea stanga a drumului ajungeti la balta Brosteni. Drumul pana la balta Brosteni este asfaltat.

Descriere balta Brosteni

Balta Brosteni are o suprafata de 4 hectare, cu adancimi medii de 2,5-3 m si adancime maxima de 8,5-9 m. Balta
Balta Brosteni
Balta Brosteni
Brosteni dispune de facilitati ca parcare pazita si terasa cu bar. Momeli recomandate: porumb Bonduelle, viermi, rame, etc.

Regulament balta

  • Taxa este de:
    • 60 Ron /12h > Limita de peste: crap+salonta 5kg, caras fara limita
    • 100 Ron / 24h > Limita de peste: crap+salonta 7kg, caras fara limita

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web