marți, 4 mai 2010

Pescuit şi Varga Pescarului Amator

 Varga Pescarului Amator

           Nu ne putem închipui o undiţă fără vargă , decăt doar dacă pescuim din luntre , în lacuri , lăsând  sfoara în adânc , de pe deget . Numai că atunci nu mai poate fi vorba de pescuit sportiv . Menirea vergii este "să prelungească " măna pescarului , încât el să poată trimite nadele cât mai departe , şi-apoi , punând în joc elasticitatea şi forţă , să înţepe , să obosească şi să aducă la mal peştele .


             Pescarul ţine mult la o vargă bună , cu care s-a obişnuit şi care îl " ascultă " , se desparte cu greu de ia şi îi trebuie un timp oarecare până să se obişnuiască cu una nouă , chiar dacă este de o calitate superioară . Iar începătorului ce-a pornit prin magazin să-şi caute o vargă , văzundu-se în faţa sutelor de tipuri existente , poate să-i fie grea alegerea . De asemenea , poate că nici posibilitatea lui materială nu-i îngăduie să-şi aleagă una aşa cum şi-ar dorio . Şi totuşi chiar de la început , trebuie să aibă o vargă care să-i servească bine .



Fabricarea vergilor de pescuit a dat nastere unei adevărate industrii , ceea ce poate să producă o industrie , cu materiale bune şi cu un personal specializat , nu poate să facă diletantul , oricăt de îndemânatic ar fi el . De aceea , dacă ne putem permite , este mai bine să ne procurăm varga de pescuit din comerţ şi numai la nevoie să încercăm să ne-o confecţionăm singuri ; compărarea uneia de calitate bună necesită o cheltuială destul de mare , dar o vargă bună , întreţinută cu grijă , o ai toată viaţa . Sunt pescari care folosesc aceeaşi undiţă timp de 25-30 de ani , fără întrerupere .  Vergile de pescuit sunt diferite , ca şi metodele de pescuit . Dacă ai vrea ,şi ai avea posibilitate să iei ,pentru fiecare tip de pescuit şi pentru fiecare apă , varga cea mai potrivită , ar trebui să ai o adevărată colecţie .Trebuie să ne străduim să ne procurăm o vargă pe care să o putem mânui cu folos la toate felurile de pescuit . Vom discuta şi despre lungimea vergii în curînd şi fir întins la pescuit .

1 comentarii:

Anonim spunea...

Tine-o tot asa....felicitari!!!!!!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web