miercuri, 5 mai 2010

Pescuit şi Lungimea Vergii Pescarului Amator

Lungimea Vergii Pescarului Amator

             Lungimea Vergii variază în funcţie de tipul de pescuit , cele mai scurte sunt întrebuinţate la pescuitul cu nălucă , au o lungime de 1,50 m -2,40 m , cum sănt lansetele pentru o singură mână . Cele mai lungi sunt vergile utilizate la pescuit staţionar şi la pescuitul pipăit . Ele ajung până la o lungime de 4,5 m, chiar şi 6 m . În ultimul timp există tendinţa de a se renunţa la vergile prea lungi , care odinioară atingeau şi 7 m , fiind incomode . Cea pentru pescuit cu muscă artificială are lungimea între 2,40 şi 3,10 m . O vargă de 3 m o putem socoti potrivită pentru toate felurile de pescuit , pentru aproape toţi peştii şi toate apele recomandabile pescarului sportiv cu oarecare experienţă .


              Aceasta este lungimea pe care o putem considera ca normală . Dacă , de pildă , un pescar locuieşte în preajma unei ape cu crapi foarte mari , ori a uneia cu mrene , de asemenea foarte mari , şi va voi să pescuiască numai acest fel de peste , îşi va căuta o vargă mai lungă , de 4-5 m .
Cei ce va ajunge până la mesteşugul lansării cu năluci , la ştiucă mare şi la păstrăv de lac , se va strădui să-şi procure o vargă specială . Pescarul începător , dacă are o vargă bună , cu o lungime de 3 m , va pescui bine şi cu plută , şi cu muscă artificială , şi chiar şi cu năluci mai mici .


1 comentarii:

ANA spunea...

EXCELENT!!!!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web