Pescuit pe Siret
Localizare
O zona foarte buna de pescuit pe Siret, dar si accesibila pentru galateni, este gura de varsare a Siretului in Dunare, in apropierea podului de la Real. Daca preferati linistea, puteti incerca in zona satelor: Barbosi, Movileni, Sendreni, etc.
Cum ajungem pe Siret
Digul de langa podul de la Real nu este asfaltat, iar atunci cand ploua, este foarte dificil sa mergi pe jos, cu masina fiind aproape imposibil. Recomand pescuitul pe partea Brailei (a ANL-urilor) deoarece gasiti mai multe locuri.
Alte detalii despre raul Siret
Diminieata pe timpul verii este jale cu tantarii, daca nu bate vantul te mananca de viu. Adancimea apei variaza in functie de loc, cea mai mare fiind in zona de confluenta. Eu prefer sa pescuiesc in aproprierea zonei dalate, in curba, deoarece curentul este mult mai slab, fiind mai putine obstacole in apa. Ca specii de pesti gasim : caras, platica, babusca, crap, oblete, scobar, morunas, mreana, avat, salau, somn, stiuca, guvida, pietrar, ghibort etc
Pentru pescuitul cu varga, cel mai utilizat stil este pescuitul la greutate, fara pluta, "la tiganeasca". Se foloseste aceasta tehnica cu precadere datorita curentului puternic. Daca vreti sa va distrati la obleti, cautati o zona cu un anafor mic la mal, nadititi cu pesmet, mix, sau orice altceva care nu se scufunda prea repede.
Pentru pescuitul cu lanseta: daca vrei sa dati dupa ciprinide (crap, caras, platica etc), trebuie sa folositi numai mamaliga, de obicei patratica facuta cat mai tare. Rama subtire sau viermii sunt cam inutili datorita guvizilor. Rapitorul se poate prinde atat la spining cat si pe fund. Plumbii folositi pentru somn sau salau trebuie sa aiba cel putin 80-100 gr. Momeli indicate pentru somn: lipitori, buchet de rame, coropisnite, mate de macrou, peste viu, ficat de pasare etc.
Pescuitul la Siret este unul dintre cele mai recomfortante. Singurele momente neplacute sunt atunci cand mai vin altii cu barca si dau cu plasa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu