joi, 8 iulie 2010

Pescuit Amator si Balti cu taxa judetul Iasi


     

Balta: Halceni , localitatea: Halceni - Vladeni, jud: Iasi     


Capturi: crap (500g-1,5kg), caras (100g-400g), biban (100g-300g). Primele vizite au fost fara nadire in prealabil, ape crescute, vegetatie crescuta candva pe mal era sub ape, la rama rosie groasa de gunoi s-a prins crap tot timpul pana de la orele 23 pana a doua zi la orele 15, la "momaie" (arc + mamaliga) s-au agatat si niste carasi ,dar crapul era in frunte! Urmatoarele partide au fost cu nadire, porumb si grau uscat, srot de floarea soarelui... s-au "plantat" 2 balize si satisfactia de la orele 4:00 - 8:00 au fost satisfacatoare, capturi puternice care au reusit in proportie de 70% sa scape! Am pescuit pana in septembrie cand deja pestele nu a mai vrut sa traga nici nadit! Sper ca acest an sa fie mai productiv decat 2002 la aceast lac!.      



Balta: Larga Jijia , localitatea: Iasi, jud: Iasi  
   

 
Capturi: crap si caras! Sunt 2 tipuri de balti: pentru "pile" si pentru pescari amatori! Accesul la balta cu "pile" destul de greu! S-a va povestesc ce am prins in unele din partidele reusite la balta cu "pile": Zi cu vant slabut, ne asezam la locul indicat de "sef" si ne apucam de treaba.. in primele 2 ore: 3 carasi de 500g, schimb locul cu 10 metri fata de prietenul meu..agatz primul crap oglina undeva la 2 kg..si atat, dupa alte 2 ore de asteptare schimbam locul pe malul opus; vantul si-a crescut din intensitate, rame noi pe ace (2 lansete), lansez la 25-30 metri contra vantului si aplic semnalale pe fir... nu a durat 1 min si primul semnal, pur si simplu a zburat de fir...rezultat crap 1,5 kg....distractia a durat in jur de 2-3 ore..rezultat fina: juvelnic plin "ochi"! Undeva la sfarsitul partidei am agatat ceva mare..chiar foarte mare, nu reusiam sa ii scot macar capul din apa... prietenul meu a sarit in ajutor cu minciocul... prea tarziu.. Monstrul a reusit sa rupa montura si sa se intoarca in adincuri! Dupa multe comentari si presupuneri s-a ajuns la concluzia ca era un somn undeva la 20-30 kg, specific ca aveam fir "Carp expert" de 0,35. Am terminat partida de pescuit din motive de pastrare a pestelui viu! Am vizitat si balta "comuna" ,dar rezultatele au fost mult sub asteptarile mele ..destul de modeste! 2-3 kg de caras (50g-250g) + 1 crap (700g) + biban (400g)..mentionez ca am folosit toate momelile pentru pescuitul stationar, iar rezultatele au fost identice de fiecare data! Concluzie: PESCARI ..nu dati cu banii in "balta"! Merita sa faci un efort de 2 zile si sa mergi 2 zile in Delta Dunarii, satisfactia este mai mare, iar cheluielile in 4 pescari + masina + cazare sunt aproximativ egale cu un weekend la aceasta balta! Numai bine si fir intins!.      



Balta: Larga Jijia , localitatea: Iasi, jud: Iasi
 



   
Am fost pe balta Larga Jijia. Vreme urita - ploaie deasa intre orele 06-11 Dupa amiaza mai frumos iar dupa ora 16 furtuna cind am si plecat.Vint puternic - toata ziua. Momeala folosita : mamaliga amestecata cu srot si porumb in lapte Nadire cu mamaliga+srot. La pescuit pe fund la boaba de porumb - nici o muscatura - toata ziua. La lanseta cu pluta cu mamaliga - carasei max.200 grame. La ora 12 am prins un crap la lanseta cu pluta in jur de 1.5-1.6 Kg Inainte de plecare tot la lanseta cu pluta am avut o captura mare pe care nu am reusit sa o ridic macar deasupra apei sa o vad - dupa trei-patru minute de dril s-a rupt montura - 0.25 Mentionez ca eram singur - la 20 m in alt loc (balta are locuri despartite de stufaris - nu se vede de la un loc la altul )mai erau 2 persoane care mau ajutat cu minciogul la primul crap , dar la al doilea degeaba am strigat dupa ei - erau plecati. Cei care au dat la rima au prins mult carasel. Am vazut pe parcursul zilei multe sarituri de crap si fitofag (destul de mari). Va doresc fir intins Ciprian - Iasi      




Balta: Cotul Morii , localitatea: Iasi, jud: Iasi   
 

   


Am fost duminica,  la ferma AJPS Iasi, Cotul Morii. Balta situata la 20 km de Iasi pe soseaua Iasi - Sculeni. TAXA: 25 lei / zi pescar + 50. lei / zi pt insotitor. Am pescuit de la ora 7,00 la ora 13,00. Capturi: 15 carasi, nu mai mari de 50 gr/buc (parca erau trasi la indigo). S-a practicat un pescuit stationar cu o lanseta pe "fund" si o lanseta cu pluta culisanta pe mijlocul canalului. La distanta de 2-3 m de mal, in apa pe ambele maluri, baraj de vegetatie. Momeala: rima de gunoi, viermusi de carne, mamaliga pt cuburi si pt bobita. Vreme: partial innourat cu vint slab de N-NE (vreme buna pt pescuitul pe "fund". BALTA EXTREM DE BUNA PT PROPRITAR. Cine ar da oare la pescuitul sportiv o balta numai cu puiet sub dimensionat? Cred ca numai cei inconstienti sau cei pusi pe un cistig destul de rapid. Laurentiu     



Lacul: DUMBRAVA





Proprietar (administrator):PISCICOLA IASI
Contact: tel : email :
Taxa:100
Perioada admisa la pescuit:NELIMITATA
Retinere pesti:TOT
Localizare: Judet: IASI
Sosea apropiata:
Detalii de ajungere:IESIREA CUG…8 KM .SE TINE STRADA IASI –VASLUI…PANA LA INTRAREA SATULUI DUMBRAVA APOI DREAPTA…SE VEDE LACUL
Posibilitate de cazare: DA! CASUTE CAMPING
Posibilitati de masa: da .RESTAURANT
Pescuitul este (nu este) permis pe toata suprafata lacului. Daca nu detalii:
Posibilitate de pescuit din barca: nu.
Posibilitate motor: nu.
Posibilitati de inchiriere:NU
Cel mai apropiat magazin de articole de pescuit:IASI
Cea mai apropiata benzinarie:IESIREA IASI
Ghid: nu..DOAR LOCALNICII
Pestii existenti (de interes pescaresc):CARAS,CRAP,PLATICA,CHINEZESC,ROSIOARA
Alti pesti (prada):SALAU,SOMN,COSAS
Originea lacului:LAC ACUMULARE
Sursa apei:IZVOARE
Constitutia malului:DELUROS ARBUSTI
Fundul apei: MALOS . NISIPOS .
Adancime maxima:6 M
Adancime medie:1,80 M
Vegetatie acvatica:PUTINA… CHIAR F. PUTINA
Relief :DEALURI
Flora :
Culturi pe malul apei :ARBORI
Balta salbatica furajata. Daca furajata, cu ce:GAINAT
Date suplimentare :SE POATE DA LA PACE CU PAZNICII… DOAR DACA II GASESTI TREJI…PT O STICLA DE VIN SI CHIAR ALIMENTE … ZAHAR ULEI..
Datele au fost furnizate de :MASARIE RADU
In calitate de :PESCAR    




Balta: Bogdanesti , localitatea: Iasi, jud: Iasi  


Detalii despre Bogdanesti
Specii de pesti ;  biban   caras  crap platica  salau
Taxa 60



Facilitati oferite
Din directia Roman catre Iasi, dupa Trei Iazuri si balta Copilas, urmatoarea balta pe partea dreapta. Drum de acces foarte bun, 50 metri de drum pietruit de la e 85. Specii: crap oglinda, crap, caras, platica mare, putin biban, salau. Momeli: rame, mamaliga, porumb, dar cele mai bune rezultate le-am avut la vierme. Administratia baltii: administrator- Lazar Sorin, tel-0744501896. Alte informatii utile: se retin doar pestii peste 800 grame (la crap) in rest nu exista restrictii. Administratorul este foarte de treaba, se poate face si un gratar, frumos amenajat cu umbrele de stuf, wc..


Balta  Complexul Ciric, localitatea: Iasi, jud: Iasi


Cred ca toti iesenii stiu cum sa ajunga la Ciric. Pana nu demult, eu il stiam doar ca un complex de agrement, prafuit si in eterna tranzitie. Aflati, insa, ca in 2002 cat si in martie-aprilie 2003 lacul a fost populat cu 10-15 tone de pesti. Caras si crap. Ultima data se pare ca prefera rama, mai ales crapul. In general de dimensiuni medii, eu am prins totusi o bucata de fitofag in jur de 2.4 kg. Singurul dezavantaj se prezinta in faptul ca in cateva luni de pescuit intensiv, capturile se imputineaza si ciclul reproductiv are de suferit. Bafta.

Balti cu taxa judetul IasI



Ciric I 

Taxa - 45 lei/zi, la 10 partide se ofera un bon gratuit
Regulament: maxim 4 scule, se retin 5 kg de peste.
Suprafata: 10ha.
Specii: caras, crap, cten, stiuca, somn, biban, salau, rosioara
Locatie: 7 km de Iasi, iesirea catre aeroport




Copilasi  

Taxa: 50 lei/zi sau 25 lei pentru o jumatate de zi.
Regulament: maxim 3 scule, se pot retine 5 kg de peste.
Suprafata: 5ha
Specii: caras, crap, lin, rosioara. Au fost introduse si cateva exemplare de rapitor (somn, salau) pentru intretinerea iazului.
Distanta: la 52km de Iasi, pe E85 (traseul spre Roman), al treilea iaz pe partea stanga, inainte de Trei Iazuri.
Contact: Adrian Robu, telefon: 0744.582.938

Cotu Morii 

Taxa: 60 lei/zi; 50 lei/zi pentru membrii AVPS. Taxa pentru insotitori: 5 lei.
Localizare: pe drumul Iasi-Vama Sculeni, in localitatea Cotu Morii.
Specii: caras romanesc, crap, cten, salau, stiuca, somn, oblete, biban, rosioara.
Regulament: se poate pescui cu maxim 4 scule, cu cate 2 carlige fiecare. Se pot retine maxim 5 kg de peste, sau un peste mai mare de 5 kg
Administrator: : Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Iasi, director - Naie Mandru, telefon: 0723.233.014



Halceni  

Taxa: 50 lei/24 ore de pescuit, se poate pescui si noaptea.
Localizare: intre satul Vladeni si satul Halceni, pe drumul national Iasi-Botosani, prin localitatea Flamanzi.
Suprafata: 400ha
Specii: crap romanesc, cten, stiuca, salau, somn, biban, rosioara, oblete, caras, s.a.
Regulament: se poate pescui cu 4 scule de pescuit. Restrictie de cantitate este doar la speciile de crap, unde se pot retine maxim 5 kg de peste.
Administrator: Dorel Vrabie, telefon: 0743.259.296

Harmanesti 

Taxa: 100/ziua.
Regulament: 1 lanseta + 1 varga. Intrarea pe iaz se face pe baza de buletin. Se retin maxim 5 kg de peste. Pestele peste 5 kg se elibereaza si se acorda bonus o zi de pescuit. Pentru cei care vor sa retina mai mult peste se percepe o taxa de 14 lei/kg, indiferent de specii.
Suprafata: 12ha.
Specii: crap oglinda, crap ghebos, cten.
Locatie: 60km de Iasi, 6 km de Pascani, pe drumul national Iasi-Pascani
Contact: Sorina Onu, telefon: 0232.761.758

Iaz Ţintea – Erbiceni

SE DESCHIDE PE 10 APRILIE
Taxa - 12 ore = 60ron. Nu există taxa pentru jumatate de zi.
Regulament: Se pot reţine maxim 4 kg de peşte
Suprafata: 12ha.
Specii: crap, caras, biban, cteno
Locatie: La doar 28 de km de Iaşi, sat Bârleşti Erbiceni. Acces prin sat Totoeşti. Drum bun, asfalt + 1,5 km drum de tara.
Telefon: 0748.866.451

Jijioara Movileni

Localizare: drum judetean Iasi - Movileni
Suprafata: 37ha
Adancime: 1,5 - 2m
Specii: crap 200 g - 3 kg, caras, f. putin salau, somn
Administrator: SC Strategic SRL, Dumitru Entuc, 0745.413.777. Alte telefoane de contact, direct pe balta: 0742.044.777, 0743.244.777

Larga Jijia

Locatie: la 29 km de Iasi, pe drumul spre Movileni.
Helesteul de Trofee
Taxa: 90 lei/ziua de pescuit.
Regulament: maxim 4 scule, se pot retine 6 kg sau un singur peste mai mare.
Specii: crap, caras, crap topless (unic in Romania), stiuca, somn, ceva salau si biban mare
Elesteul EC2-EC3
Taxa: 45 lei/ziua de pescuit
Telefon de contact: 0232.297.965

Movileni - Halta Potangeni

Taxa: 30 lei/zi
Locatie: 28 km de Iasi, in localitatea Movileni, la 2 km de gara Potangeni.
Regulament: fara limita de cantitate.Pentru pescuitul de 24 de ore (inclusiv noaptea) se plateste o taxa de 60lei. Pentru pescarii insotitori (dar incepatori) copii sau femei, se plateste o taxa de 5lei. Pentru cei care nu pescuiesc se plateste o taxa de 2 lei.
Specii: crap, caras, cten, stiuca, clarias

Nedeni

Taxa: 50 lei /ziua de pescuit
Regulament: se poate pescui cu maximum 4 scule. Se pot retine numai caras si albitura (platica, oblete, babusca).
Pescuitul pe timp de noapte nu este permis.
Locatie: 13 km de Iasi, pe traseul Iasi - Miroslava - Valea Ursului. La iesirea din localitatea Voronesti, dupa ferma Liliacul, se face la stanga.
Specii: caras, crap, cten, biban, rosioara, platica, oblate.
Administrator: Gheorghe Dohot, tel:0746/404637

Oteleni

Taxa: 10lei de persoana, cine vrea sa retina peste trebuie sa plateasca o taxa suplimentara in functie de marimea pestelui
Suprafata: 21,5ha
Specii: crap, caras
Locatie: 75 de km de Iasi. Dinspre Iasi se ajunge pe partea stanga, imediat dupa Strunga, sau prin Butea (dupa Trei Iazuri), caz in care drumul e mai lung cu 9 km.
Administrator: Romel Tiba, 0232.718.104

Pais 

Taxa: 50 lei/ziua de pescuit
Regulament: taxa se plateste in functie de numarul de scule cu care se pescuieste. Se pot retine maximum 10 kg de peste.
Specii: crap romanesc, crap regal, cten, caras, somn, rosioara, salau, biban.
Locatie: 40 km de Iasi, pe traseul Iasi – Rediu – Horlesti - Movileni-Gropnita - Focuri. In localitatea Focuri, in dreptul indicatorului cu localitatea Coarnele Caprei, se face dreapta.
Contact: Virgil Gurita, administrator, telefon: 0721.161.905

Paradisul Verde 

Taxe: 10 lei/ziua bazin I, 20 lei/ziua bazin II, 45 lei/ziua in bazin III
Regulament: maxim 3 scule, fara limita de cantitate. Exemplarele mai mari de 10 kg se elibereaza contra unei recompense.
Specii: crap, caras, salau, stiuca, somn.
Locatie: la 15 km de Iasi, pe drumul spre Larga-Jijia, inainte de Iepureni.
Persoana de contact: Irina Zaharia, administrator, telefon: 0745.518.846

Poseidon

Taxa: 60lei ziua de pescuit, cu posibilitatea de a retine 4 kg de peste.
Regulament:    Noaptea pescuitul este interzis, partida de pescuit incepe de la rasarit si se termina la apus.
Crapul peste 5 kg se elibereaza. Se pescuieste cu un singur carlig pe montura.
Localizare: este situat pe raza comunei Strunga, la 100 de metri de drumul european E85, intre orasele Targu Frumos - Roman.
Persoana de contact: Doru Gotcu, tel. 0722.120.460

Sarca

Taxa: 25 lei/zi
Distanta: 32 km fata de Iasi, pe drumul Iasi - Tg.Frumos, in localitatea Sarca, 1 km de drum de tara
Specii: crap, caras, salau, stiuca, somn, biban si... raci

Scheia

Suprafata: 5 hectare
Adancime medie: 2 metri
Specii: crap, caras, cten, fitofag
Posibile capturi: crap 20 kg
Distanta: fata de Iasi 60 km, fata de Roman 15 km
Regulament: se poate pescui cu maximum 3 scule, nu se retine crapul mai mic de 0,8 kg

Schitu Duca

Taxa: 90 lei in cursul saptamanii si 100 lei in week-end.
Regulament: se pot retine 8 kg sau un peste mai mare
Specii: crap, caras, ceva salau si exemplare mari de somn.
Locatie: la 20 km de Iasi, pe drumul spre Vaslui cu iesire prin Bucium

Tautesti

Taxa: 50 lei/ziua de pescuit
Regulament: este permis pescuitul cu maxim 4 scule; se pot retine maxim 4 kg de peste sau o singura captura mai mare de 4 kg
Specii: crap, cten, caras, stiuca, somn.
Suprafata: 12ha
Locatie: 10 km de Iasi, cu iesire prin Copou. Imediat dupa indicatorul care anunta iesirea din localitatea Breazu se face la stanga, pe un drum de pamant, aproximativ 1 km pana la acumulare.
Persoana de contact: Vali Afrasinei, telefon: 0744.851.046

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web