vineri, 15 ianuarie 2010

Pluta pana de gasca


alege penele (de preferat de gasca sau alta pasare ce traieste in preajma apei) de dimensiunile dorite.
- inlatura puful, de preferat prin taiere, pentru a nu afecta partea din pana mai groasa si goala. Se poate si smulge dar vei observa ca tinde sa se jupoaie si partea lucioasa din pana ceea ce ii va afecta impermeabilitatea.
- taie varful la lungimea dorita, dar fii atent sa tai numai partea de la varf care este plina. Aceasta parte va devenii si antena plutei.
- vopseste partea superioara in culoarea dorita (poate ramane si alba, este mai vizibila si naturala), iar partea inferioada in negru sau verde inchis (eu asa faceam)
- lacuieste. Incearca sa degresezi foarte bine pana pentru ca de obicei lacul nu adera foarte bine pe pana.
- alege doua, trei bucati de varnis, cu diametre diferite prin care introduci pana. Atentie ca este destul de fragila si poate crapa daca dimensiunile nu sunt alese corect sau fortezi. Firul se trece prin aceste bucati de varnis care il fixeaza de pana (asa cum se intampla la plutele din balsa cu varnisul ce fixeaza firul de chila plutei) Inelul de metal de la plutele din conert este in cazul nostru inlocuit de bucata de varnis pozitionata cel mai sus pe pluta. Este de preferat ca in momentul in care echilibrezi linia varnisul cel mai de sus sa fie scufundat pentru a putea scufunda si firul mai usor.
Fir intis.

1 comentarii:

Anonim spunea...

multumesc pentru pluta din pana de gasca, am sa incerc sa-mi fac si eu una cred ca e buna pentru ca e usoara.

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web