miercuri, 17 februarie 2010

Pestisorii artificiali sau voblere


Pestisorii artificiali sant o imitatie a pestisorilor atacati de rapitori . Acesti pestisori, care se construesc  din lemn, cauciuc, metal sau mase plastice , sant trasi prin apa ca sa atraga pestii rapitori.  
Ei se vopsesc in diferite culori, fiind formati dintr-una sau mai multe bucati legate intre ele . Cîrligele pestisorilor artificiali sînt montate pe partea ventrala a cozii. Pentru a îpedica scufundarea lor , acesti pestisori sînt prevazuti cu palete de celuloid sau plastic .
La pescuitul cu pestisori artificiali , rezultatele depind de priceperea pescarului în manevrarea acestora  la suprafata  sau sub apa , unde el pluteste .
Pestisorii artificiali se folosec la prinderea : salau , somn , biban , clean , pastrav, stiuca , in special la pescuitul pestilor rapitorii.
Culoarea pestisorilor artificiali înfluienteaza foarte mult rezultatele pescuitului  : în apele limpezi  se folosesc pestisori de culoare mai inchisa  , iar in apele tulburi întrebuintam pestisori de culoare mai deschisa. Montarea  pestisorului artificial trebuie sa fie facuta corect , pentru ca sa functioneze perfect la cea mai tractiune a mulinetei..



  Tipuri de pestisorii artificiali ( voblere ) : voblere sinnking  sau scufandatoare care da inpresia de pestisor bolnav,  voblere lipless sau fara barbeta , voblere topwater sau de suprafata .

voblere sinnking  sau scufandatoare











voblere lipless sau fara barbeta













voblere topwater sau de suprafata .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web