miercuri, 16 iunie 2010

Pescuit Sportiv la Stiuca cu Vobler


Pescuit la Stiuca cu Vobler


Prieteni pescari amatori si sportivi vom continua sa vorbim tot despre stiuca in cele ce urmeaza si anume despre pescuitul la stiuca cu voblerul , este o tehnica de pescuit care pescarul amator trebuie sa se deprinda cu ia daca vrea sa aiba rezultate bune la pescuitul stiucii .
In cele ce urmeaza am sa explic pescarului amator cum se poate pescui la stiuca cu voblerul .


Cum pescuim la stiuca cu voblerul


Lansati… (atentie sa controlati lanseul si aveti firul sub control tot timpul)…cand voblerul a cazut in apa inchideti pikup-ul si asteptati (valurile facute de vobler in cadere sunt suficiente pentru a-l misca) o stiuca aflata la panda in apropiere sigur a auzit caderea voblerului in apa si va fi curioasa sa vada ce s-a intamplat, lasati-i timp de reactie.
     Asteptati cateva secunde (20-30) apoi smuciti usor voblerul si mulinati 5-6 ture de manivela…opriti….porniti voblerul usor (la cea mai mica viteza cu care lucreaza), ar trebui sa vedeti pe suprafata apei dara lasata de miscarea voblerului… dupa 2-3 metri opriti iar si miscati usor voblerul din varful lansetei…smuciti usor…..
     Voblerele fara barbeta. Modelele mele preferate sunt Popp-erele (Salmo Pop) si Jerk-urile (Salmo Jack si Fatso). Daca voblerele cu barbeta se misca doar la o simpla tractiune din cauza barbetei, aici lucrurile se schimba, totul depinde numai de pescar.
     Popper-ele au in fata o cavitate care, atunci cand sunt smucite brusc, produce un "splash" (adica un fel de pleosc, o stropitura care atrage atentia rapitorilor aflati in zona). Cred ca deja v-ati dat seama cum functioneaza: lansati, asteptati sa se linisteasca apa… smuciti puternic ,dar scurt… asteptati… smuciti. Aceste voblere au avantajul ca nu se scufunda nici un pic iar in cazul unei ape invadate de bradis il puteti folosi intr-o apa de o palma.
      Oscilante, rotative sau voblere isi pot dovedi eficienta numai dupa incercari repetate asa ca nu mai asteptati sfaturi si folositi-le.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web