joi, 7 octombrie 2010

Pescuit Amator si pescuitul rapitorilor cu naluci


Pescuitul rapitorilor cu naluci .



Naluci pentru apa adinca :



·    rotativa Lusox Mepps (cirlig imbracat cu lina, cu plumb vapor in cap) nr. 3 si 4.
·    rotativa Aglia "foaie de salcie" Mepps nr. 3 si 4;
·    Crack Wool Red Flock Daiwa 22 g;
·    oscilanta Eira Rublex 30 g, Effzett DAM 22 ppina la 30 g.

Naluci pentru suprafata :


·    rotativa Aglia Mepps paleta unghie si Winner Mepps nr. 3 si 4;
·    Ondex Rublex 5 si 7 g;
·    oscilanta Atom ABU Garcia 12 g;
·    rotative si oscilante DAM foarte colorate.
Aglia, Aglia Long nr. 4, 5 sau Giant Killer
·    Argintie: dimineata, cand lumina este predominant albastra; cand vremea este inchisa; cand pestii care constituie momeala au flancurile argintii (oblete, balos, carasel);
·    Aurie: atunci cand lumina este puternica; seara, cand lumina are dominanta rosie; cand pestii momeala au flancurile aurii (biban, pietrosel, boistean);
·    Cupru si negru: se utilizeaza pentru a inlatura orice efect de stralucire ce ar inhiba pestele. Se recomanda cand lumina este foarte puternica (la pranz), pentru apele foarte limpezi

Naluci   TIMBER DOODLE 



Este special conceput pentru a trece fara a se agata prin bradis, craci, stuf...
Recomandam:
Nr. 0 - 8 g pentru salau;
Nr.1-12 g pentru stiuca.

Naluci   LUSOX 


Semnal "ochi", "contra-silueta" si "tinta". Franare extrema. Vibratii puternice. Modelul este conceput pentru capturarea stiucii.Lest demontabil:
4-7-1-13 g.Permite adaptarea greutatii functie de tipul de pescuit

Naluci  BASS KILLER 


Lingurita-momeala pentru black bass, stiuca, biban. Cumuleaza flash-ul paletelor si pulsatiile flagelatiilor din cauciuc. Este prevazut cu carlig anti-bradis.
   
Naluci  MUSKY KILLER 


Sunt naluci mari recomandate pentru:
-stiuca;
-somn;
-somon.

Naluci  GIANT KILLER 


Sunt naluci mari recomandate pentru:
-stiuca;
-somn;
-somon.

Naluci   GIANT LUSOX 


Sunt naluci mari recomandate pentru:

-stiuca;
-somn;
-somon.


Naluci pentru  Stiuca .



In perioada de mare diversitate alimentara, stiuca raspunde unei largi game de efecte vibratorii si nu este inhibata de absenta unor semnale vizuale corecte: ea se arunca asupra oricarui tip de naluca.
Dar, in afara de cateva momente rare, numai niste viteze lente (mai putin de 25 cm/s) avand o bataie de frecventa joasa vor declansa reflexul de atac si acest lucru se intampla cu ata mai sigur cu cat obiectul este mai mare.

Mecanismul care va va permite sa emiteti cu precizie frecventele joase ce vor starni reactia este compus din: LUSOX, AGLIA, COMET.
In afara de acestea, exista pentru stiuca 2 culori tinta de maxima importanta: rosu (sau o nuanta luminoasa de cupru) si galben. Efectul lor va fi marit daca se vor folosi combinate cu negru si cu alte culori, in functie de semnalul pe care vrem sa-l materializam: decorarea paletei sau a lestului, ciucure din lana sau par, Mino...

Naluci pentru  Salau .



Raspunde perfect paletelor clasice No. 2 si 3, carora li se adauga lest pentru pescuitul la adancime. Pentru pescuitul pe fundul apei utilizati TIMBER DOODLE.
Culorile Fluo sau cele foarte luminoase sunt cele mai pregnante: portocaliu - verde fluorescent - alb - fosforescent.

Naluci pentru Somn .



El se gaseste foarte des sub straturi foarte mari de apa; atunci trebuie alese nalucile cele mai mari si mai grele: MUSKY KILLER, GIANT KILLER, GIANT LUSOX, SYCLOPS 3 (Lipiti doua palete No. 3 sau luati modelul din plumb pentru mare).

Naluci pentru Pastrav .



Pastravul are preferinte alimentare foarte variate si se adapteaza usor la prada ce predomina la un anumit moment: insecte de suprafta; alevini sau pestisori intre doua ape; viermi de pamant dupa o ploaie si apatie in fundul unei gropi cateodata.


Lucky Craft Humpback Minnow 50 SP este arma absoluta a pescarului de rau. Este naluca numarul 1 pentru pescuitul pastravului in Franta. Aceasta naluca a fost proiectata de la zero special pentru pescuitul raurilor cu curent puternic, avand o stabilitate deosebita in curent. Burta plata si barbeta sunt special concepute pentru aceste situatii, producand o actiune extrem de naturala in situatiile cu curent. Poate fi pescuit cu smucituri mai fine sau mai puternice din lanseta. Ca si caracteristici suplimentare, humpback minnow are rattle de otel, carlige mega ascutite Diaichii, sunt suspending pentru o prezentare naturala in timpul pauzelor si sunt echipate cu faimosul ochet oval de la Luky Craft. Ca si toate celelalte naluci Lucky Craft, Humpback are cele mai naturae si durabile finisaje din industria halieutica.
Gamele de produse Mepps recreaza toate frecventele vibratorii care declanseaza diferitele alegeri alimentare ale pastravului. Astfel: prada la suprafata - COMET; prada intre doua ape -AGLIA; prada de dancime -AGLIA LONG si ELIX.
Pastravul are o viziune adaptata mediului foarte rapid in care traieste. In viziunea lui, curentul este de doua ori mai lent decat il percepe ochiul uman. Decoratiunile produselor Mepps tin cont de acest lucru. Pentru a dispune de semnale vizuale corespunzatoare, se vor urmari:
Rosu si albastru cu stralucire de metale pretioase - AGLIA si COMET DECOREES; galben si portocaliu pe fond negru-BLACK FURY; luminozitate electrica luminiscenta - PLATIUM si FLUO.

Naluci pentru Biban .

 

Tot ceea ce tremura atrage bibanul; dar faptul ca traieste in grupuri bine ierarhizate (avand in frunte 1 sau 2 conducatori) genereaza un comporta-ment concurential foarte special. Este hotaratoare folosirea de naluci capabile sa emita semnale intense, fara de care conducatorii vor capata un sentiment de inhibare pe care nici un alt membru al grupului nu-l va incalca.


Paleta: cu ondulari foarte pronuntate - COMET, ELIX, AGLIA; Semnale: rosii, portocalii, irizate - RAINBO, FLUO, PLATIUM;
Suplimentar: MINISAUMON, POMPON, TWIST.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web