luni, 11 ianuarie 2010

Dupa crap,pestele cel mai cautat este carasul



Dupa crap,pestele cel mai cautat este carasul.Se hraneste in general pe fund cu organisme vegetale si animale,larve de insecte,viermisori…
Pescarii il cauta de obicei acolo unde sta,deci pe fundul baltilor si lacurilor.
Daca pe cei mici”caraseii cat palma”,il putem prinde la mal,cu varga de 3-4 m langa peretii de stuf sau printre ierburi,pe cei mai maricei ii vom pacali cu lanseta pe fumd,mai in larg.
Nu de putine ori insa am avut surprize la undita:carasi la vreo 500 g muscau laolalta cu caraseii.De ci,merita incercat si la varga.Bat lung de vreo 3-4 m,fir 0,12 cu 0,10,pluta usoara,plumb-alice pe masura si carlige nr 12-18.Vom pescui cu viermusi,libelule sau cocoloase de paine sau mamaliga fina.Se poate nadi cu cocoloase de tarate,srot si miez de paine,bine umezite.
Daca intr-un interval de 30-60 min,nu apar semne ca ar fi ceva caras,trebuie schimbat locul.
Pentru cei care vor sa captureze exemplare mai mari”la kil:sau peste…,lansetele sunt singura solutie.Lungimea si-o alege fiecare dupa nevoie sau posibilitate,dar cele recomandate ar fi de 3,40-3,90 m ce arunca 20-60 g.Chiar daca echipamentul pare”greu”oricand poate veni un caras mai zdravan,sau chiar un crap,care…stim cat este de puternic.Mulinetele trebuie sa aiba frana reglabila fina,iar pe tambur se pune fir 0,20-0,22.
Cel mai indicat este sa se foloseasca spiralele(momitoare)culisante sau”de capat”,lestate,de 10-20 g pentru ca atunci cand lansam,cu tot cu nada sa aiba cam 60 g.
Nada va fi compusa din mamliga cu srot de floarea-soarelui,sofran si bucatele de rame taiate marunt.Totul se framanta si se pune pe arc.Daca folosim 2 momitoare,pe cel din capat se pune coca sau mamaliga dulce.In carlige vom pune viermusi,rame,porumb si cubulete de mamaliga.Puteti incerca mai multe momeli.Se lanseaza la vreo 30-60 m de mal,acolo unde fundul este malos.
O alta tehnica de prins este la Sheffield.Varga lunga de 3,60-3,90,avand pe mulineta fir 0,15-0,18,pluta ,plumb usor,culisant si carlige nr.12-16.Se pescuieste cu rame,viermusi sau libelule.
Sper ca macar una din cele 3 metode sa dea rezultate.Nu trebuie decat sa gasiti locul potrivit,unde fundul e malos,in apropierea vegetatiilor,printre ierburi sau crengi,pentru a face cunostinta cu carasii.
Carnea carasului este dulce si gustoasa.V-as ruga totusi sa plecati de la balta cu amintirea unei partide frumoase de caras si…cu ceva peste,dar nu cu tot ce ati prins,ca si asa e putin.
sursa: pescuit.elsiea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web