luni, 11 ianuarie 2010

Monturi pentru crap



Montarea momelii

 
Folosind cele mai comune combinatii ale monturii fir de par iata un ghid detaliat asupra montarii momelii speram sa fie util pentru incepatori sau pentru cei care cumparau moturi gata facute si sunt gata sa incepa sa-si si le faca singuri.
Nu uitati ca aceste monturi pot fi realizate in moduri diferite si se pot folosi cu diverse feluri de momeala, deasemenea puteti schimba orice dupa propria maniera de a pescui, cu firul de par mai lung sau mai scurt, unele intorc carligul mai mult sau mai putin, si asa mai departe..!!
Pentru agatarea efectiva este general acceptat ca struna carligului trebuie sa fie in partea din fata a ochetului catre interiorul carligului, asa cum se observa in toate fotografiile. Atunci cand croiti o montura nod fara nodtrebuie sa va asigurati ca nu o incropiti pornind de la carlig, deoarece daca veti folosi un fir mai delicata cum ar fi fluorocarbonul acesta ar putea sa cedeze de la ochet in momentul strangerii.
Nodul fara nod, legatura standard fir de par
Cea mai populara si usor de realizat montura, de la distanta cu aceasta trebuie sa incepeti deoarece poate fi folosita cu succes cam pe orice balta. Aceasta montura simpla s-ar putea sa faca diferenta acolo unde toata lumea foloseste monturi complicate si mai mult, este folosita de multi pescari de top in majoritatea partidelor lor de pescuit.

Montura Recul" (Blow back) 

Acest rig apare sub diverse forme si denumiri, dar principala caracteristica mecanica a acestuia este atunci cand pestele incearca sa scuipe momeala, aceasta culiseaza inapoi iar miscarea de recul lasa carligul mai expus, pentru o mai buna intepare .. in exemplul de fata (montura fluture) momeala este impartita in doua si astfel crapii obisnuiti cu momela sferica pot fi mai usor pacaliti.

Montura Recul" (Blow Back) standard 

Aceasi ca mai sus dar de aceasta data cu un boilies standard pe firul de par.


Montura "D" (D-rig) 

Este dovedit ca fiind o montura foarte eficienta la prinderea crapului. Nu numai ca momeala are recul cand peste incearca sa o aspire sau sa o scuipe dar are si miscari laterale ceea ce o face sa fie foarte eficienta impotriva scuiparii.

Montura Rigida (Stiff rig) 

O alta montura excelenta pe care majoritatea pescarilor o folosesc mai ales pe balti cu bradis. Rigiditatea monturii face scuiparea momelii foarte dificila. Este o montura exceleta cand se foloseste cu boiles semiplutitor sau de fund.

Ca nota finala, nu uitati ca montura Fir de par si Nod fara nod nu sunt totul in domeniul monturilor si al pescuitului la crap. Fir intins indiferent de modalitatea pe care o veti alege sa va montati momelile!!!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web