miercuri, 27 ianuarie 2010

Tipuri noduri pescaresti

 Nodul pescaresc Knotless este un nod folosit pentru formarea rigurilor (monturi pentru boiles) ce se foloseste in special la pescuitul crapului. Acest nod s-a dovedit a avea un succes in randul pescarilor mai ales cand vine vorba de legarea firelor textile

Nod Double Knotlesspas cu pas :


Nod Knotless

Nod Double Knotless animatie :





Nodul Longline este un nod pescaresc sub forma de bucla care este adesea folosit pentru a atasa carlige de linia principala. De mentionat aici faptul ca acest nod nu va aluneca pe linia principala. Nu uitati sa umeziti firele pentru un nod mai bun.

Nod Longline aniamtie:
Nod Longline pas cu pas:





 
Nod Snood
Nodul Snood este un nod pescaresc foarte rezistent  si bun pentru legarea carligelor cu paleta atasata de tija carligului. Nodul este foarte util deoarece pastreaza carligul orientat in lungimea liniei. Pentru a obtine un nod cat mai bun umeziti firul.

Nod Snood animatie :
Nod Snood pas cu pas :













Nod Palomar
Nodul Palomar ete un nod pescaresc foarte simplu de facut,  folosit pentru  a lega in special carligul la capatul liniei.  Nodul Palomar este considerat de catre " International Game Fish Association" ca fiind cel mai puternic nod cunoscut. Pe langa rezistenta nodului, nodul Palomar are si alte avantaje mari fata de late noduri, dar cel mai important avantaj fiind usurinta cu care poate fi realizat chiar si pe timp de noapte.

Nod Palomar pas cu pas :
Palomar animatie :



 
Nod Rapala
Nodul Rapala este un nod pescaresc recomandat de producatorul de momeli artificiale Rapala. Nodul este recomandat pentru legarea voblerelor si linguritelor produse de Rapala, dar bineinteles ca acest nod poate fi folosit cu succes la toate tipurile de voblere si lingurite.

Nod Rapala animatie :


Nod Rapala pas cu pas :

 
Nod Double Swiwel
Nodul pescaresc  Double Swiwel este un nod folosit la realizarea liniilor duble. Dupa cum puteti observa nodul este foarte usor de realizat de catre toti pescari.


Nod Double Swiwel animatie :


Nod Double Swiwel pas cu pas :

 Sursa www.pescuit-sportiv.ro
Nodul Butterfly Dropper este un nod pescaresc folosit la atasarea carligelor pe firul principal. O caracteristica importanta a nodului este faptul ca acesta nu aluneca pe linie. nu uitati sa umeziti firul cand faceti nodurile.

Nod Butterfly Dropper animatie:


Nod Butterfly Dropper pas cu pas :

SURSA www.pescuit-sportiv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web