marți, 16 februarie 2010

Nadirea

Scopul nadirii este atragerea pestilor la locul ales, pentru pescuit si obisnuire lui cu o anumita momeala.In general , nadirea se face ori cu o zi doua inaintea sedintei de pescuit, ori chiar inainte de a incepe pescuitul.In primul caz nada trebuie sa se faramiteze in apa incet, iar cel de-al doilea caz mai repede.Principiul nadirii este urmatorul:nada folosita trebuie sa corespunda momelii pe care o utilizam la pescuit, iar denaturarea ei cu ingrediente nu este folositoare.De exemplu, daca intrebuintam ca momeala porumbul fiert, ca nada trebuie sa folosim 70 - 80 % porumb fiert si 20 -30 % terci de mamaliga fiert.Ca elemente de legatura pentru componenetele nadei se poate folosi mierea, miezul de paine, oul crud, dar in niciun caz nu se recomanda intrebuintarea unor substante necomestibile, cu gust neplacut.Nu vom avea succes la pescuit daca, de ex., vom folosi ca momeala graul fiert, iar ca nada cartoful fiert, legat cu melasa.Deci in componenta nadei, trebuie sa predomine produsele folosite ca momeala.
A nadi prea mult este o greseala, deoarece pestii se satura si in momentul pescuitului nu mai manifesta interes fata de momeala oferita.A nadi prea putin inseamna micsorarea sanselor la pescuit, deoarece nu vor fi atrasi prea multi pesti"Secretul" consta in gasirea unei metode de nadire potrivite scopului propus.In acest domeniu, ca si in multe altele, sfatuitorul de nadejde este experienta indelungata.In orice caz, cea mai buna metoda este nadirea cu cateva zile inainte, care se repeta zilnic si deci nu sperie si nu satura pestii.
Este buna si nadirea "apel" cand hrana se imprastie in apa in tot timpul pescuitului.Nada de apel trebuie distribuita in stratul de apa in care se gasesc pestii pe care vrem sa-i prindem.
Nada cu efect universal nu exista, dupa cum nu exista nici retete universale pentru distribuirea ei in apa.Cunoscand biologia speciei pe care vrem sa o pescuim, nada va trebui adaptata la conditiile locului de pescuit, la anotimpul respectiv si la conditiile hidrologice ale apei (curenti, viteza de scurgere, transparenta, temperatura, etc.).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web