Unditul bibanului cu plută este pe cât de uşor , pe atât de distractiv .Varga va fi uşoară şi lungă : struna va fi făcută din fir de nailon de 18-20 / 100 , având un cârlig nr . 8 , când momim cu râmă , şi nr 10 , în cazul când pescuim cu peştisori sau cu cozi de peste mic ; pluta va fi atât cât să poată sustine un plumb de câteva grame .
Cea mai bună nadă o constituie peştişorii foarte mici , argintii ( plevuşca ) ; este bună şi râma , pe care trebuie să o schimbăm mereu , ca să nu atârne moale din cârlig . Peştişorii-momeală vii îi prindem în cârlig de buze . Dacă nu găsim peştişori vii , vom trage în undită un peşte mort , înţepăndu-l de coadă , cu cărligul lângă aceasta . Avănd ca momeală peştişor mort , nu vom pune plută , ci-l vom sălta necontenit , mişcănd din vargă .
Bibanul începe să vină la undiţă încă de la începutul primăverii , dar adevăratul sezon începe numai în timpul şi către sfărsitul verii .Cele mai bune luni sunt august , septembrie şi octombrie , în ultima lună începănd cărduirea . Atunci putem să scoatem peste după peste . Dacă ştim sau găsim un loc bun şi după ce am prins câtiva bibani , vedem că nu mai vin şi alţii la undiţă , să avem răbdare sau să revenim în acelaşi loc după putin timp ; bibanii în cărduri au trecut mai departe vânînd , dar nu vor întârzia să se reîntoarcă . Zilele înnorate sunt cele mai propice .
2 comentarii:
pe lacurile unde dau eu la pete; bibanul e micut, dar numeros; mananca aproape orice
Stiu un loc bun unde vin....ce zici vii cu mine????????????
Trimiteți un comentariu