miercuri, 7 aprilie 2010

Pescuit Momeli si Nade Naturale 2

Burlăul (carabete,scorobete)


            Este larva acvatică a unei găze înaripate , numită friganea , care trăieste în nisipul si nămolul celor mai multe ape curgătoare si stătătoare .Larvele sunt usor de recunoscut : îsi fac o căsută în formă de teacă , din nisip , bucătele de lemn etc , în care trăiesc , ţinăndu-si afară numai capul negru si căteva picioruse ,lătărete cu ajutorul cărora se tărăsc .
Împreună cu teaca au o lungime de 1-2 cm si o grosime egală cu a unui pai de secară . Le găsim usor , încăt în câteva minute putem aduna atâte larve , cât să ne ajungă pentru o zi . dacă răscolim nisipul sau nămolul din marginea apei , chiar si pe cel neacoperit , însă îmbibat de apă , le vom observa stănd ca niste betisoare cenusii , nemiscate . Le vom aduna într-o cutioară de tablă , în care vom pune muschi sau rumegus umed .

Înainte de a pune larva în cârlig , o scoatem din teacă , prinzând-o cu unghiile de cap . Din teacă va iesi un fel de vierme alb-gălbui , pe care îl înfirăm în lung , începând de la cap . Este o nadă foarte bună pentru multi pesti si , în special , pentru păstrăvi .
Pescuim , lăsând-o să se scufunde între două ape . Cârligele pe care le vom întrebuinta pentru o atare nadă trebuie să fie mici si subtiri .

3 comentarii:

Remus-Adrian M. spunea...

Te-am trecut in blogroll la http://SakinMRA.blogspot.com cu numele de Pescuit amator...

La tine trece-ma cu numele Sakin Blog

O zi buna

Esox Fever spunea...

One of the greatest natural baits for trout and barbel ever. I used them for years when fishing for barbel in the north of Spain.

Good post.

Anonim spunea...

Felicitari....foarte interesant...ai un excelent...mult succes..

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web