joi, 24 iunie 2010

Pescuit Amator la Musca si Tehnici de aruncare

Pescuit Amator la Musca artificiala - Aruncarea rostogolita .


Prieteni pescari a sosit timpul sa vorbim despre 2 tehnici de aruncare la pescuitul cu musca artificiala , vom descrie in cele ce urmeaza despre doua tehnici de aruncare : aruncarea rostogolita si aruncarea simpla .
Cele mai multe dintre raurile noastre de munte au malurile pline de arbori, arbusti, astfel incat, chiar daca intram in apa nu avem loc suficient in spate pentru a lansa mustele printr-o lansare simpla, inainte-inapoi. Aceasta aruncare ne permite insa sa lansam mustele chiar si in astfel de conditii. Etapele acestei aruncari sunt urmatoarele:


1. Pescarul tine lanseta in fata, paralel cu apa, cu firul intins pe apa, in fata sa, pe o lungime de 6-7 metri.
2. Lanseta se ridica pana aproape de verticala, ridicandu-se astfel si o parte din firul aflat pe apa. Ridicarea se face ca la inteparea unui peste cu undita, din cotul mainii drepte. La sfarsitul miscarii varful lansetei se afla in dreptul urechii stangi.
3. Aducem lanseta in dreapta noastra, printr-o miscare circulara, astfel incat varful ei sa descrie un semicerc cu deschiderea in fata noastra.
4. Acesta miscare este continuata spre inainte, fiind oprita in dreptul orei 10. Snurul va urma miscarea circulara a lansetei, iar la oprirea acesteia se va rostogoli spre inainte.



Exersati acesta aruncare mai intai pe un mal lipsit de vegetatie. Nu va recomand sa incercati pe iarba deoarece reusita lansarii depinde in foarte mare masura de suprafata.   

Pescuit Amator la Musca artificiala - Aruncarea simpla .



Este o aruncare de baza pentru un muscar, prima cu care ar trebui sa inceapa.Etapele acestei aruncari sunt urmatoarele:
Pescarul tine lanseta in fata, paralel cu apa, cu firul intins pe apa, in fata sa, pe o lungime de 4-5 metri.
Lanseta se ridica pana la pozitia orei 2, ridicandu-se astfel si firul de pe apa.


Dupa ce tot firul a ajuns in aer, imprimam o miscare brusca spre inainte a lansetei, pana la pozitia orei 10. Miscarea trebuie sa semene cu una de biciuire.

Aveti grija ca firul sa nu atinga nimic in spate. Este bine sa exersati acesta aruncare mai intai pe iarba.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web