marți, 22 iunie 2010

Pescuit Sportiv si Tehnici de Pescuit la musca artificiala

Tehnica recuperarea snurului  la musca artificiala .


Pescarul amator trebuie sa cunoasca aceasta tehnica de recuperare snurului cand pescuieste la musca artificiala o sa descriem in cele ce urmeaza cum se procedeaza cu acest pescuit .
Pescarul trebuie sa puna in practica aceasta tehnica de pescuit pentru a se deprinde cu acest stil , dar sai dam drumu la treaba .




În pescuitul cu voblere sau cu lingurite, atacul pestelui este declansat de animarea artificialelor prin recuperarea firului la o anumitã vitezã, cu ajutorul mulinetei. Însã recuperarea nu este o parte importantã doar la pescuitul cu nãluci metalice sau voblere, ci si în pescuitul cu muste artificiale, fie cã acesta este practicat pe râu sau pe lac. Lucrul de care trebuie sã tinem seama la recuperarea snurului este comportamentul mustelor de pe forfac, care trebuie sã fie cât mai natural cu putintã pentru a putea pãcãli un peste. Desi recuperarea snurului are mai multe scopuri, cel principal rãmâne însufletirea mustei, astfel ca ea sã poatã fi luatã drept una dintre suratele ei.
Prin variatia vitezei si stilului de recuperare, putem sã schimbãm comportamentul mustei noastre artificiale si adâncimea la care aceasta lucreazã. Dacã sunteti într-o zonã în care vedeti pestii hrãnindu-se, dar refuzã musca dumneavoastrã, este de ajuns uneori doar o micã variatie în comportamentul mustei, variatie indusã de modul în care recuperãm, vitezã etc. Muscarii care pescuiesc pe lac îndeosebi trebuie sã fie întotdeauna atenti la cele ce se întâmplã în preajma mustei lor, pentru cã de multe ori pestii urmãresc musca pânã aproape de mal, si o atacã abia atunci când aceasta se pregãteste sã iasã din apã pentru o nouã lansare. Acest caz este foarte bine cunoscut mai ales acelora care pescuiesc la clean, pentru cã acesta de multe ori urmãreste nãluca, si o atacã doar dacã apare o variatie în comportamentul acesteia. Pentru mentinerea contactului optim cu musca, trebuie sã tinem vârful lansetei de muscã îndreptat în jos, la cca. 30de cm de apã. Comportamentul mustei nu poate fi influentat doar de recuperarea snurului cu mâna, ci si de coborârile repetate ale vârfului lansetei. Cel mai îndemânatic ne va fi dacã vom folosi pentru tinerea firului recuperat degetul arãtãtor sau inelar.


În lacuri, de mare efect este o recuperare foarte lentã. Majoritatea nimfelor care trãiesc în lacuri nu se deplaseazã foarte repede, de aceea, pentru ca prezentarea noastrã sã fie cât mai realisticã, vom încerca sã imitãm miscarea lentã a acestora. Zvâcnirea unei insecte poate fi imitatã uneori doar prin recuperarea lentã, de 2-3 cm odatã si mici ridicãri si coborâri ale lansetei. Recuperarea poate fi si de tip pasiv, adicã lansãm, recuperãm surplusul de fir si apoi lãsãm mustele sã fie animate de eventualele valuri si adieri de vânt. În acest caz, spre deosebire de recuperarea activã, atacul pestelui este fin, de multe ori avem doar senzatia vagã cã ceva este acolo, la capãtul forfacului. Dacã simtim ceva, este bine sã întepãm, chiar dacã nu simtim nimic concret, pentru cã de multe ori firul face burtã si muscatura se transmite greu pânã la pescar. Când recuperãm snurul, este bine sã nu îl lãsãm la voia întâmplãrii în apã, ci sã îl strângem în colaci, în mâna stângã. Dar nu doar recuperarea lentã dã rezultate, ci si cea rapidã. Mai ales dacã folosim un streamer, pe un lac cu pãstrãv, aceasta trebuie sã fie dstul de rapidã, deoarece este stiut cã si la vobler, dacã nu recuperãm repede, nu prea avem sanse sã prindem un peste.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web