duminică, 7 noiembrie 2010

Pescuit Amator si Retete momeli 2010

Pescuit si Retete momeli 2010



Boilles-2010


Incrediente: - Faina boilies 40 Gr - Lapte praf 40 Gr - Praf budinca 40 Gr - Praf samanta canepa 40 Gr - Gris 40 Gr - Malai grisat 40 Gr - Oua 2 Buc - Colorant - Atractant lichid - Sare Acestea sunt ingredientele principale pentru circa 100 boilies-uri. Colorantul, atractantul lichid si sarea se adauga dupa priceperea fiecaruia. Optional se mai poate adauga - praf de frisca sau cocktail seed (renumitul amestec de seminte pt. pasarele). Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele pana cand devin o pasta uniforma. Pt. o omogenizare mai buna se poate adauga putin ulei(de preferinta de porumb). La final consistenta amestecului trebuie sa fie asemanatoare plastilinei. Se "uita" coca la frigider 3 - 4 ore, dupa care se ruleaza si se fierb maximum 2 minute. !!! Cu cat timpul de fierbere este mai mare cu atat boilies-urile vor iesi mai tari, insa calitatea lor se va diminua considerabil!!! Dupa rulaj puteti baga cateva bile la cuptorul cu microunde - un minut la 500 W. Se vor face pop-up! Fir intins!


Bulete


Se amesteca bine: 2/4 pesmet, 1/4 malai cernut, 1/4 fulgi de ovaz. Se bat 12 oua la 500g compozitie, se toarna intr-un vas dupa care framantam bine pana omogenizam. Modelam cu mana bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem intr-o plasa de sarma si le introducem in apa clocotita. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata, le scoatem, le punem la scurs pe o carpa uscata, dupa care le punem la rece.

Mamaliga pt. momitor


Ingrediente: 500 g malai grisat fin, 250 g faina alba, 3 linguri zahar, 1 varf lingurita sofran, 750 ml apa, arome 10 ml (anason sau vanilie, capsuna, scoica - in functie de anotimp). Primavara se folosesc arome dulci-usoare (vanilia, feromonul etc.) iar vara si toamna aromele dure (capsuna, anason etc.). Aroma de scoica se poate folosi tot timpul anului de regula in locurile in care scoica este abundenta. In ultima perioada se folosesc atractanti puternici care creeaza apetit (bogati in proteine si aminoacizi). Mod de preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde facandu-se o cruce pe ea. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lem si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta foarte binesi se amesteca cu atractantii, aromele etc. Se poate folosi pe momitor in amestec cu strot de floarea soarelui, farame de porumb, seminte de canepa etc. Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand in gura, pana capata forma de para. Para se poate introduce in solutie de miere sau alti atractanti. Este foarte buna pentru pescuitul in curent deoarece este lipicioasa si se spala greu. Nu rezista decat 24 de ore (se acreste repede). Nu trebuie tinuta in soare.

Mamaliga 3 in 1


Incrediente: - faina de porumb (1kg) - faina de grâu (2 linguri) - seminte de floarea soarelui (400g) - galbenus de ou crud (3 galbenusuri) - zaharina (10 tablete) Mod de preparare: Se pune la firt într-un ceaun 1,5l de apa îndulcita cu cele 10 tablete de zaharina , apoi se adauga faina de porumb. Când aceasta începe sa se întareasca se adauga faina de grâu, amestecând în permanenta pentru a nu se forma cocoloase. Separat se prajesc bine semintele de floarea soarelui, se dau prin râjnita de cafea dupa care se amesteca în mamaliga din ceaun. La final se introduc si galbenusurile de ou, se amesteca bine pentru omogenizare. Se scoate mamaliga pe un fund de bucatarie unde se lasa la racit timp de 5 minute (pâna la formarea unei cruste subtiri), apoi se introduce în cuptorul încins unde se lasa la copt aproximativ 20 minute. Mod de întrebuintare: - taiata cubulete pt. cârlig - facuta cocoloase pt. cârlig - pusa pe/în momitor - cocoloase pt. nadit Avantaje comparativ cu alte retete: - este o mamaliga pentru pescuit consistenta (densa), permitând astfel pescuitul pe o perioada de timp mai îndelungata fara a deranja momeala (prin schimbare sau pur si simplu verificare); - este în acelasi tinp elastica, pastrândusi ceasta proprietate pentru mult timp chiar si în apa; - aroma predominanta (data de semintele arse si apoi râjnite) este puternica si în aceeasi masura durabila în timp; - este foarte usor si la îndemâna de preparat, toate ingredientele gasindu-se în bucataria orcarui român; - timp de preparare relativ scurt în comparare cu alta retete; - nevasta nu va protesta foarte tare pentru deranjul lasat în bucatarie, semintele prajite înclinând balanta în favoarea dvs. PS: Pentru mamaliga se pot folosi si seminte prajite ale altor plante în locul celor de floarea soarelui, dar sotia nu va fi la fel de încântata de reteta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web