sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Montura pentru rapitori.





drako1.jpg (11996 bytes)

Montura este descoperita de Albert Drachkovitch (Franta) la sfarsitul anilor ‘60. Este foarte eficace, in special pentru salau. Si asta , chiar daca este privita cu scepticism de catre pescarii de peste ocean, care o considera ca fiind nesportiva. “Epoca” monturilor a trecut de mult, iar montura Drachkovitch nu este decat o continuare “empirica” a celebrelor monturi de la sfarsitul secolului al 19lea – Archer, Crocodile, Esk, etc. Montura este compusa dintr-un “cap” sferic din plumb(1) . Anoul de prindere este pozitionat excentric, aidoma unui jig. De anou este prins sistemul format din cele doua tije, inegale, armate (3a – 3b), tija elastica (2) si sarma de cupru (4) necasara rigidizarii ansamblului.

drako2.jpg (8398 bytes)

drako3.jpg (8229 bytes)

Pentru pescuitul salaului cu ajutorul monturii Drachkovitch se recomanda o varga rapida, de grafit, 2.40-2.70, cu o putere corespunzatoare momelii folosite.

Dupa lansare, se asteapta ca montura sa atinga fundul apei, apoi se ridica varful lansetei printr-o zmucitura sau tremurat astfel incat montura sa se ridice cca. 1 metru de la fundul apei. Lasand varful jos, avem grija sa recuperam sincronizat cu (,) caderea monturii, “burta” firului, pentru a pastra contactul cu montura. Salaul va “stopa” momeala numai pe “cadere” sau se va deplasa foarte usor lateral…. Acest fapt foate fi evidentziat numai daca urmarim “jocul” firului ( preferat “fluo”) la suprafata apei. Orice deplasare a firului in lateral sau o intindere pematura a firului indica atacul 


Surse:(http://www.pescarul.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web