luni, 11 ianuarie 2010

Trucuri pescaresti

Daca pescuiti cu lingurite, twistere sau pestisor viu, puteti aplica un strat de sange de la un peste pe spate, aripioare sau coada, respectiv pe lateralele linguritei. In miscarea lor mai mult sau mai putin ordonata, acestea isi vor marca traiectoria printr-o dara fina de sange, facand momela mai incitanta si mai atragatoare pentru rapitor.

Daca dati cu naluci care imita pestele mai puteti aplica si un alt truc. Ungeti pestisorul artificial cu mucus natural de la un peste pe care l-ati prins deja, sau de la un alt peste pasnic pe care stiti ca rapitorul pe care il vanati il apreciaza. Pestele artificial va deveni mai atragator.

Pentru pescarii de crap, toamna mai ales, este sezonul marilor capturi. Pentru multi pescari, mai ales pentru cei incepatori, realizarea unei mamaligi pentru cubulet care sa fie lipicioasa, sa reziste ore in sir in carlig si sa nu fie sfartecata de albitura, este mai dificila. Trucul consta in a taia bucatele de un centimetru din buretele galben de bucatarie, ce se vor inmuia intr-un amestec de galbenus de ou cu zahar (miere) si se pot folosi in loc de boilles.

Va propun sa va faceti singuri boilles. Faceti acasa mici cocoloase, eventual mai mari, din paine proaspata in amestec, in portii egale, cu mamaliga, si amestecati pana la omogenizare. Bilutele se oparesc cateva minute (nu e nevoie sa se fiarba), se scot si se lasa pe un vas sa se raceasca, dupa care se aseaza intr-o punga unde se vor pastra pana cand mergem la pescuit.

Deoarece coropisnitele pe care le folosim ca momeala la somn cad de foarte multe ori din carlig, folositi o coropisnita coropisnitele direct pe carlig. Rezultatele sunt foarte bune iar coropisnita nu va mai cadea.

Ati ajuns la locul de pescuit, realizati un pat de nada corespunzator si incercati sa lansati montura de fiecare data doar acolo, in zona vizata. Sa zicem, de exemplu, la o distanta de 43,5 metri.

Poate ca multora le va parea dificil sa arunce de fiecare data la aceeasi distanta, in zona in care pestii au inceput sa dea navala pe patul de nada, insa va asiguram ca solutia e foarte simpla si la indemana oricui.

Cum procedam? Folosind acea capsa pentru fixarea firului de pe tamburul oricarei mulinete! Putini stiu ca acest accesoriu a fost inventat tocmai pentru a facilita aruncarile la distanta constanta, motiv pentru care nu folosesc aceasta capsa decat pentru a fixa firul pe tambur in afara partidelor de pescuit. Asa ca nu va ramane decat ca dupa prima lansare reusita (montura a ajuns in zona nadita) sa introduceti firul sub paleta acestui fixator si veti arunca exact in acelasi loc.

Cu o singura conditie insa. Sa aveti si directia buna! Probleme s-ar putea sa mai apara doar in cazul in care agatati un peste mare, care “cere” imediat fir, caz in care trebuie sa reactionati imediat si sa scoateti firul de sub paleta fixatorului, pentru ca nailonul sa nu se rupa.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web