marți, 1 iunie 2010

Pescuit cu Pluta cu o Montura clasica

Pescuit cu Pluta

Pescuitul cu pluta este cel mai usor pescuit , pescari amatori incep prima lectie de pescuit invatant pescuitul la pluta sau stationar cu pluta si cum se face o montura clasica cu pluta . In cele ce urmeaza vom invata cum se face o montura clasica cu pluta , sai dam drumu la treaba si pe urma la pescuit .

Pescuit cu Pluta cu o Montura clasica 

Este cea mai cunoscuta montura de pescuit la pluta. Este formata dintr-o pluta dreapta, cilindrica, un singur plumb si un ac. Pluta este prinsa doar la capatul inferior printr-un singur varnis de cauciuc. Acul, nr. 8 sau 6, se va lega cu un forfac de 20 Ø la campul de 25 Ø. Plumbul, de preferinta o singura alica care sa echilbreze pluta se va atasa la 15-20 cm. de ac. Montura se poate folosi pentru pescuitul crapului, linului, carasului, platicii, dar sa nu va mire daca intra si alceva. La atacul pestelui pluta se va misca in doua feluri, fie se va scufunda complet in caz ca pestele trege momeala cu tot cu plumb, fie se va ridica in caz ca pestele ridica plumbul de pe fund.

Pescuit cu Pluta pe lac 

Este o montura care da multe satisfacii si pe care nu multi o folosesc, cel putin la noi in tara. Pentru a o folosi trebuie sa cunoasteti foarte bine locul unde pescuiti si cand spun asta ma refer la adancimea si fundul lacului. Adancimea este greu reglabila si poate deteriora firul de aceea este ideal sa cunoasteti adancimea si sa o fixati de la bun inceput.

Pluta folosita este una culisanta si se va incadra intre doua alice de plumb care sa o echilibreze; acul, campul si forfacul trebuiesc alese in functie de ce ofera balta.
Inainte ca momeala sa atinga fundul apei se pot sesiza mici miscaturi ale plutei sau chiar unele mari, in caz ca va deranjeaza sau nu va interedeaza pestii din stratul superior al apei puteti sa atasati o alica mica de plumb la 15-20 cm. de ac pentru a grabi coborarea momelii insa cu cat momeala cade mai natural cu atat nu suspiciunea pestilor asupra ei scade.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web