miercuri, 2 iunie 2010

Pescuit şi Metode de Pescuit la Crap

Metode de Pescuit la Crap

           Pescarul amator si sportiv conoste multe metode de pescuit la crap , astazi noi vom discuta despre cateva metode le vom descrie in cele ce urmeaza .
Pescuitul la crap nu este usor si necesita unele sacrifici dar noi incercam sa venim in ajutorul pescarului amator , trebuie sai initiem cat mai mult in acest sport , pentru a deveni un pescar sportiv si profesionist.

1 Pescuit crap la suprafata apei

Este o metoda de a veni crapului de hac atunci cand caldura excesiva il face sa se hraneasca la suprafata, ignorand momelile noastre lasata in adancurile apei.
Montura este una relativ simpla si este alcatuita dintr-o pluta intr-un fel spaciala, gasita pe piata sub numele de "Carp controler" (pluta, control pentru crap), un opritor de cauciuc si un ac nr. 8. Este introdusa pluta pe fir, care trebuie sa fie unul rezistent, apoi opritorul (sau un vartej), si la o lungime de 50-60 cm. se leaga acul. Momeala folosita este una plutitoare, rezistenta la inmuiere, inmuiere care se face inainte de aruncare pentru a adauga un plus de greutate necesara aruncarii. Atasarea momelii de ac se face fie ca pe mamaliga fie cu un fir de par.
Important este sa ungeti portiunea de fir dintre pluta si ac pentru ca aceasta sa stea la suprafata. O puteti unge fie cu ulei de bucatarie fie cu un ulei sau o substanta uleioasa speciala, eventual cu aroma.


2 Pescuit crap pe fundul apei



Cei mai multi pescari cauta crapul pe fundul apei si pentru ei, dar si pentru restul pescarilor aceasta montura poate sa creeze satisfactii.
Pentru a realiza aceasta montura aveti nevoie de un tub antinod, un plumb culisant, un tub de cauciuc, un vartej si un ac. Marimile le decideti dumneavoastra in functie de balta si pestele pe care aceasta obisnuieste sa-l ofere. Pe firul principal care pentru crap este de obicei ceva mai gros este introdus un tub anti-nod de circa 15 cm., apoi introduceti un tub de cauciuc de 1-2 cm. in care tubul anti-nod sa intre perfect. Urmatorul pas este sa atasati plumbul si apoi legati capatul de un vartej. Acul va avea atasat un "fir de par" si se va lega printr-un forfac de vartej. pentru a finaliza montura tubul antinod este introdus in tubul de cauciuc.

3 Fir de par

Este o montura foarte cunoscuta de craparii din intreaga lume si de aceea voi fi scurt in legatura cu ea. Stiindu-se faptul ca, crapul se hraneste prin "soarbere" aceasta metoda este foarte eficienta, deoarece acul este absorbit de peste in momentul cand aceste absoarbe momeala, respectiv boilies, patratica de mamaliga, porumb, etc., ne fiind simtit in momeala facand ca aceasta sa fie respinsa de el. Exista noduri speciale pentru legarea acului astfel incat sa ramaneti cu "firul de par" comun cu forfacul, insa se poate face nod obisnuit acului si la el se va atasa un fir de preferinta textil. Momeala eate gaurita iar "firul de par" este trecut prin interiorul aceateia, capatul este inodat astfel incat momeala sa nu paraseasca firul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web