marți, 8 iunie 2010

Pescuit şi Retete de Nadire pentru Crap

Retete de Nadire pentru Crap


In cele ce urmeaza vom discuta despre retete de nadire utile pescarului amator si sportiv pentru pescuit la crap, Vom descrie cateva retete de nadire care le stiu si eu de la alti pescari sportivi care mau ajutat sa le invat si eu sa le fac ,si acum vin in ajutorul pescarului amator ,sai dam drumu la treaba si fir intins la pescuit .

1 Retete de Nadire pentru Crap
Este nada pe care eu o folosesc cel mai des si pot sa va spun ca este foarte eficienta pt toate formele de crap. Merge foarte bine din mai pana in septembrie. Este un amestec in care unele ingrediente pot lipsi sau pot fi introduse si altele cu conditia sa se pastreze aceeasi linie a aromei.
  1 ) 4 kg de porumb uscat
  2 ) 1 kg de grau sau arpacas
  3 ) 2 kg de boillies (capsuni, tutti-frutti, banane, ciocolata, canepa, caramel) este f bine daca aveti 1 kg de boillies solubile.
  4 ) 1 kg de canepa (recomandabil sa fie coapta)
  5 ) 1 kg de zahar sau alt indulcitor (mierea este foarte buna dar numai 1 / 2 kg)
  6 ) 1 / 2 kg soia uscata
  7 ) 1 / 2 kg seminte de floarea soarelui macinate sau in lipsa strot
  8 ) 1 / 2  kg naut preparat (vezi capitolul momeli)
  9 ) 1 / 2 kg peleturi (solubile)
 10 ) aditiv praf sau lichid
 11 ) putina sare
 12 ) 10 ml aroma de acelasi fel cu boilliesurile (aveti grija cat de concentrata e aroma ca ce se gaseste la noi pe piata puteti sa puneti si 2 litri). Puteti folosi foarte bine siropuri concentrate.
  13 ) 10 ml ulei de canepa
  14 ) 10 ml ulei esential, cel mai bine de aroma pe care mergeti sau daca nu aveti cel de mandarine poate fi combinat cu orice aroma.
Toate chestiile astea eu le combin intr-o galeata (de fapt impart totul in doua si fac doua transe de nada) si le amestec bine, pun apa cat sa acopere totul si le las asa cateva ore.
Grauntele uscate vor trage apa mai ceva ca un burete (in special nautul si soia) asa ca aveti grija sa adaugati alta in permanenta. Acest tip de nada se preteaza foarte bine la nadirea direct la fata locului adica din barca sau pe jos, daca nu se poate amestecati totul cu o nada praf, faceti bulgari tari si ii puteti arunca cu prastia. Daca dispuneti de o barca lasati amestecul ceva mai zemos pentru o difuzie mai rapida. Cantitatea aceasta eu o folosesc pentru un pescuit de doua zile si o arunc in 4 portii. 1 / 4 in prima seara si incep pescuitul a doua zi dimineata cand mai arunc 1 / 4, apoi cate inca 1 / 4 seara si dimineata. Dupa 5-6 partide intr-o balta puteti sa faceti crapi dependenti de aceasta aroma.

2. O nada pe baza de cartofi (buna vara la crap si ten)  
  
                 1) 4 kg de porumb uscat
                 2) 4 kg de cartofi proaspeti taiati in cubulete de 1-2 cm.
                       Nu taiati cartofii decat atunci cand pregatiti nada.
                 3) 2 kg de boillies (canepa, fructe sau squid)
                 4) 1 kg de arpacas
                 5) ½ kg naut preparat
                 6) 1 kg zahar
                 7) aroma
                 8) 10 ml aditiv (merge bine in combinatia asta Aromix-ul de crap de Sensas)
  La aceasta nada pescuiti cu boillies, cu cartof si cu porumb. Cartoful se poate pune pe rig proaspat sau
   puteti folosi cartofii conservati din comert.

 3. Nada pt ten (cica). Aceasta reteta o am de la un amic de-al meu care sustine ca a prins multi teni cu ea.
  Eu am folosit-o doar o singura data si am prins sute de platici, doi crapi mici si un singur ten.
 
                  1) Cca 3 kg de porumb verde (taiat de pe stiulete)
                  2) 2-3 kg de rosii
                  3) 1 ceapa!!!!!!!! Cica daca nu pui si ceapa nu are farmec.
                  4) 1 kg de boillies de fructe (astea eu le-am pus in reteta)
                  5) 4 paini
                  6) 100 g miere
                  7) 50 ml de ulei de floarea soarelui
                  8) aroma de vanilie (pot sa va spun ca amicul asta are ceva la cap cu vanilia)
                  9) 2 linguri de aditiv Van den Eynde de vanilie (!!!)
Cum se face chestia asta. Intr-un vas (pe malul apei) se storcesc rosiile, se rupe painea in bucati si se
 mesteca cu terciul de rosii si porumbul. Se framanta pana se face o coca foarte tare. Se adauga ceapa si uleiul (deja suna a carte de bucate) si se framanta din nou. Se adauga aroma si aditivul se framanta iarasi si se fac galuste cam cat pumnul care se pastreaza intr-un prosop ud. Pot sa va spun ca dupa ce am
terminat de facut nada muncisem atat demult ca-mi cam trecusa pofta de pescuit. Nu va dadeam aceasta reteta daca amicul nu era om de incredere dar sa stiti ca nu e pescar dintr-ala… si cand spune ca a prins asa este.
                       
4. O reteta foarte buna iarna sau mai bine spus in noiembrie-martie:
                     1) ½ kg porumb uscat
                     2) ¼ kg boillies (calamar, scoici, peste, somon)
                     3) ¼ kg biscuiti pt caini (peste, somon)
                     4) 20 ml ulei de peste sau aroma de scoici sau calamar
                     5) emulsifiant
                     6) 10 ml esenta de ciocolata
                     7) 2 linguri de zahar
                     8) 10 ml ulei esential de mandarine
                     9.2 linguri de aditiv praf (f bun este Big Fish de Van Den Eynde)
                    10.un stimulator de apetit este binevenit
 Amestecati totul intr-o galeata si lasati-o cat mai uscata. Zgarciti-va cu  cantitatea de nada caci in aceasta perioada crapii nu sunt foarte mancaciosi. De mare folos sunt acum pungile solubile in care puneti cca 100-150 g de nada la lanseurile de nadire si cat va duce lanseta in lanseurile cu tot cu plumb. Pe aceasta nada puteti sa incercati si o boilliede ciocolata. Cantitatea este pentru o zi de pescuit caci nu am stat niciodata in
perioada asta peste noapte. Daca aveti posibilitatea sa naditi si cu o zi inainte (dimineata) este foarte bine.
                       
5. Alta reteta care a dat bune rezultate in baltile cu mal unde nada se  scufunda repede si unde este necesar sa contina substante grase care sa razbata prin acesta. Tot pt 2 zile de pescuit.
Acestui mix puteti sa-i imprimati ce aroma doriti. Nu exagerati cu nadirea deoarece este o nada foarte consistenta.
                     1) 2 kg de porumb uscat
                     2) 1 kg de boillies (aroma la alegere)
                     3) 2 kg de alune crude pe care le coaceti putin la cuptar cu f f putina sare
                     4) ½ kg seminte de canepa coapta
                     5) ½ kg de soia uscata
                     6) ½ kg pelleturi de alune (sunt foarte uleioase)
                     7) ½ kg pelleturi de aroma de baza
                     8) ½ kg zahar
                     9) 50 ml ulei de porumb
                   10) 10 ml ulei esential de anason
                   11) esenta dupa cum este cazul
                   12) emulsifiant
                   13) aditiv
 Amestecati totul in doua transe (mie mi se pare destul de neplacut sa amestec toate grasimile astea asa ca in general mai iau cu mine un invatacel si il pun pe el la treaba) si oferiti nada in portii mici si dese (de 3-4 ori pe
zi)
Momelile din carlig e bine sa fie flotante (intram in detalii mai incolo).
                        
6. Inca una pt fund malos si gata. Mai departe incercati si voi si daca aveti rezultate bune spuneti-mi si mie.
                     1) 2 kg de porumb uscat
                     2) 2 kg de seminte de floarea soarelui crude si faramate (nu macinate)
                     3) 1 kg de boillies (ciocolata, canepa sau scopex)
                     4) ½ kg canepa coapta
                     5) ½ kg soia uscata
                     6) ½ kg pelleturi (cele de ciocolata sunt o nebunie)
                     7) ½ kg zahar
                     8) 50 ml ulei de floarea soarelui
                     9) 10 ml ulei de canepa
                    10) emulsifiant
                    11.aditiv
                          Aceleasi conditii ca la reteta de mai sus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web