luni, 4 octombrie 2010

Pescuit Amator si Alternative la boilies .


Pescuit si Alternative la boilies .

Boilies-urile au devenit atat de familiare in pescuitul crapului incat multi dintre pescari uita de alternativele care le stau la dispozitie. Sunt momente cand, folosind ca momeala “altceva”, se pot obtine rezultate extraordinare.
Majoritatea crapistilor nu realizeaza faptul ca mai ales exemplarele mari de crap pot avea o varsta inaintata, unele exemplare depasind chiar 40 de ani. Imaginati-va ca sunteti un peste si ca in ultimii ani ati mancat doar boilies. Nu v-ar placea sa incercasi si ceva diferit? Raspunsul trebuie sa fie, cu siguranta: DA!
Alternand momeala si folosind tactici diferite de cele obisnuite pe balta puteti avea parte de momente de neuitat. Iata o alternativa la faimoasele boilies… VIERMII.



Viermusii pot fi o momeala imbatabila mai ales atunci cand sunt amestecati cu casteri in proportie de 50 / 50 %. Doi litri de viermi costa mult mai putin decat 1 kg de boilies si dau mai bune rezultate in noua din zece cazuri. Aceasta se datoreaza, in special, miscarii, viermii ingropandu-se incet in namol ceea ce determina pestii sa rascoleasca fundul, fapt ce va atrage atentia si altor pesti aflati in preajma.
Marele avantaj al folosirii viermilor si casterilor, in special in lunile mai reci, il constituie faptul ca se poate nadi oricat de mult se doreste fara a exista pericolul de saturare al pestilor. Acest lucru se poate explica foarte simplu: viermii contin apa in proportie de 90 %.


Nadirea locului se poate face prin diferite metode: cu “racheta”, cu prastia sau folosind pungile PVA. Daca se asteapta cateva minute inainte de lansare punga de PVA devine mai compacta si asta datorita umezelii produse de respiratia viermilor. Acest lucru o face mai aerodinamica si deci mai usor de lansat. Fiti insa atenti! Daca asteptati mai mult de 20 minute puteti constata ca punga s-a dizolvat.


Cand naditi cu viermi, merita sa-i folositi si ca momeala de carlig. O metoda simpla consta in atasarea cu ajutorul unui ac, pe un fir monofilament subtire, a circa 25 de viermusi. Capetele firului se leaga apoi, formand astfel o bucla, in interiorul acesteia punandu-se o bucatica de spuma galbena care, pe langa faptul ca va constitui un atractant vizibil, are si rolul de a frana agitatia viermilor. Adaosul de spuma face ca momeala sa se scufunde foarte lent, mai ales in cazul forfaturilor lungi, permitand crapului sa o inghita in cadere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web