sâmbătă, 2 octombrie 2010

Pescuit Amator si Retete culinare crap .

Pescuit si Retete culinare din crap .


 Prieteni pescari mam gandit ca ar fi bine venit sa discutam despre o categorie noua pe blogul meu si anume despre retete culinare din peste , o sa fie un subiect noi si folositor noua sau doamnelor de pescari , noi prindem pestele dar cineva trebuie sal si pregateasca .

Zacusca de crap cu ciuperci .



Ingrediente:
  
   Cantitati (pentru 4-5 persoane)
     1 crap file
     1 lingura margarina
     50 gr pasta de tomate
     200 gr morcovi
     1 ceapa mare
     3-4 rosii
     3 ardei grasi
     20 masline
     5 catei usturoi
     100 gr ciuperci din conserva ( 200 gr. ciuperci proaspete)
     sare, piper
     foi dafin, cimbru, frunze telina taiate fin
     1 legatura patrunjel taiat fin
     100 ml vin alb.

Preparare:

Fileul de crap se va taia bare potrivite, se adauga condimente, si jumatate din margarina si se introduce la cuptor timp de 5 minute. Morcovul, ardeiul se va taia bare mici, ceapa felii subtiri, rosiile cuburi. Intr-o cratita se topeste margarina, se adauga morcovul, se caleste, apoi ardeiul, ceapa taiata, usturoiul, ciupercile si se mai calesc inca 5-6 minute. Se adauga vinul, apoi se toarna peste bucatile de peste, se adauga maslinele, restul de condimente si se introduce la cuptor.


Saramurã de crap



Crapul curăţat şi spălat se taie în două de-a-lungul şirei spinării,se sărează şi se lasă la zvântat cca.1-2 ore.Se aşează pe grătarul bine încins şi uns cu ulei(să nu se prindă) şi se rumeneşte pe ambele părţi,apoi se aşează într-un castron.
Separat se fierbe apa cu sare în care se pune ardeiul iute tocat(cine-l doreşte şi chiar şi usturoi;dar ascultaţi-mă,nu stricaţi gustul peştelui). Se toarnă fierbinte peste peşte. Castronul se acoperă cu un capac pentru 10 – 20 minute,la cald. Se serveşte cu o vârtoasă mălăiaţă fierbinte.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web