luni, 22 noiembrie 2010

Pescuit Amator la Amurul alb


Pescuit  la  Amurul alb



Denumire: amurul alb (Ctenopharyngodon idella)
   Familia: Ciprinide.
   Denumire populara: amur, cteno, cosas.
   Raspandire pe glob: Orignar din China, a fost aclimatizat in cateva tari din Europa.
   Raspandire in Romania: In toate regiunile de ses.
 
    Caracteristici principale:
   Lungime: 50 - 60 cm (exceptional 130 - 140 cm)
   Greutate: 4 - 7 kg (poate ajunge peste 30 kg).
  


    Aspect: Este inrudit cu rosioara, clenul si crapul, din a caror trasaturi are din abundenta. Corpul este alungit ca cel al crapului de dunare, de care se deosebeste prin inotatoarea dorsala scurta, abdomenul lipsit de carna si gura semiventrala. Corpul amurului este gri-inchis, sau verzui, cu reflexe arginii pe laturi si cu abdomenul deschis.
 
    Mod de viata: Este un peste sperios, foarte circumspect, se hraneste mai mult dupa lasarea serii, cand linistea este deplina.
   Se hraneste cu: plante acvatice, fan, rame, larve, insecte si chiar pesti.
 
    Pescuitul sportiv: Se pescuieste la fel ca si crapul romanesc. Este un luptator, dand de furca pescarului la scoaterea din apa.
 
    Valoare gastronomica: Are o carne gustoasa.
    Dimensiunea minima legala: 35 cm.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web