sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Pescuit si Retete culinare din Peste

Pescuit si Salata din Peste 

   
 Salată de somon afumat 


Timp de preparare: sub 15 minute 

 Ingrediente 

Fillet somon afumat (din ala ca de la Metro ce se vinde la kilogram)

Branza de capra cu tot felul de ierburi, condimente in ea (in Romania noi cumparam branza Patros de la Billa, fie calup vidat fie cubulete la borcan conservate in ulei de masline cu tot felul de ierburi
Rucola 
Rosii tip cherry
Ceapa verde
Ulei de masline

Mod de preparare

Se taie ingredientele, somonul, branza cubulete, rosiile taiate in doua, ceapa rondele, frunzele de rucola se lasa intregi (daca sunt tinere) sau rupte in doua daca sunt mai mari.
Se amesteca ingredientele si se adauga 1-2 linguri de ulei de masline. Sarea nu este necesara pentru ca este suficienta in somon si branza.
Gata!!!
PS. Cand ne saturam de mancat sanatos si consideram ca ne-am prelungit suficient viata, noi punem si o lingura doua de sos tartar (in Romania puneam maioneza Gova ce o gaseam doar la Billa, delicioasa, nu grea ca alte maioneze din comert si atat de acra ca ti se stramba gura dupa prima inghititura).
Tips: Cand am in frigider si cand o pregatesc pentru musafiri, mai adaug una- doua ligurite de icre negre de la borcanel. Le prefer celor rosii pentru ca dau mai bine la culoare si pentru ca nu au gustul de “ocean” asa puternic.

Salata de cod

 
Timp Preparare: 1 h 10 '

Ingrediente:

cod 1.2 kg
ceapa 150 g
morcovi 100 g
telina 100 g
cartofi 1.2 kg
mazare verde (conserva) 200 g
fasole verde (conserva) 200 g
gogosariin otet 200 g
castraveti in otet 200 g
maioneza dietetica 1 kg
sare

Preparare:

Morcovii, telina si ceapa se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert 45 min. se aduga pestele, care se fierbe 15 min., se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se dezoseaza si se rupe in bucati mici. Morcovii si telina se scot din apa si se taie cuburi. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se taie cuburi, fasolea se taie bucati de 2-3 cm, mazarea se scurge bine, iar gogosarii si castravetii se taie cuburi. Se amesteca totul, impreuna cu doua treimi din maioneza dietetica, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu restul de maioneza dietetica.

Mentiuni:

Se poate pregati si cu alte sortimente de peste oceanic.

Complexitate: medie


Salata de icre de crap



Timp de preparare:
45 min (complexitate medie)

Ingrediente:
200 gr. icre, 50 gr. miez de piine, 200 gr. ulei, o ceapa potrivita taiata marunt, sare, zeama de lamiie

Mod de preparare:
Icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita cu apa, amestecindu-le din cind in cind, pina se inrosesc. Separat se moaie in apa miezul de piine, se stoarce bine, se freaca cu putin ulei si apoi se amesteca cu icrele. Se bat cu mixerul, se pune uleiul putin cite putin, lamiie si ceapa taiata marunt dupa gust.

Icre de crap prajite

  

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

.icre
.faina
.sare,piper
.ulei


Mod de preparare:

Se spala icrele sub jet de apa si se lasa apoi la scurs pe o hartie absorbanta.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.Se pot servi calde sau reci acompaniate de o salata.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web