marți, 16 noiembrie 2010

Pescuit Sportiv sau Braconaj ?

Pescuit sau Braconaj ?




Aduc de data aceasta in discutie ce am remarcat de cand merg pe balti. Pescuitul la crap este un sport, este o chestie de fairplay si este totusi regretabil ca in Romania nu se acorda atentie acestui aspect.

In mod normal englezii folosesc 3 lansete pentru pescuitul crapului. La noi regula in concursuri este de 4 lansete. Personal si eu folosesc tot 4 dar doar atat.

In schimb peste tot unde ma duc cand spun ca folosesc 4 lansete se rade de mine. Am vazut om cu 16 lansete pe mal, echipe cu 30 de lansete si tot felul de aberatii de felul acesta.



Unde ne este fairplay-ul domnilor pescari? Ce sanse mai oferim noi pestelui daca impanzim o zona cu 30 de ace si momeli. Ce satisfactii mai ai ca ai facut o nada daca nu ai certitudinea ca e intr-adevar buna. Cand ai un numar asa mare de lansete nu mai stii daca trasatura s-a datorat nadei sau marirea numarului de probabilitati de a avea pestele la carlig.

Nu vi se pare obositor pe de alta parte sa impanzesti un mal cu lansete? Nu vi se pare ca un numar rezonabil (maxim 4 ) v-ar transforma in pescari sportivi? Atunci poate si mandria si egoul ar fi rasplatite in cazul unei capturi. In orice alt caz va transformati doar in niste persoane aflate la limita braconajului. La fel de bine puteti pescui cu carbid, cu fire electrice si cine stie cu ce alte aberatii.

Poate o sa supar pe multi cu acest articol, poate nu se va schimba nimic(nici nu vreau sa fiu eu cel care schimba) dar poate semnalul meu de alarma alaturi de alte semnale de alarma vor contribui conjugat la schimbarea acestei atitudini non-sportive de abordare a pescuitului la crap.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web