duminică, 19 decembrie 2010

Pescuit Amator si Momeli artificiale de iarna - marmusca


Pescuit  si Momeli artificiale de iarna - marmusca


Descriere

Una dintre cele mai cunoscute momeli artificiale folosite la pescuitul la copca. A fost inventata de pescarii siberieni, in incercarea de a imita miscarile unei insecte numita lataus.
Este alcatuita dintr-un fel de nasture de plumb, de marimea unui bob de fasole, care are pe mijloc o gaura dintr-o parte in alta, si un carlig turnat in acesta, la 90 de grade.



Marmusca : imita miscarile unei insecte numita lataus. Confectionata din plumb turnat in forma de disc, de mici dimensiuni, cu un carlig in acesta la 90 de grade. Momeala artificiala folosita la pescuitul la copca.


 
 Tehnica

Pescuitul cu marmusca fiind un pescuit de finete, va recomand urmatoarea "lanseta". Manerul dintr-un bambus mai vechi, de 25-30 cm, in care se infige un varf de undita din fibra de sticla plin, fara gol in interior, de 40-50 cm. Pe acesta puneti in varf un inel dintr-un arc de pix. Pe manerul din bambus fixati o mulineta cu tambur rotativ mica, 5-7 cm diametru, sau in lipsa doua cleme pentru a inmagazina firul. Pe fir fixati o pluta mica (1 cm inaltime, 5 mm diametru, fara antena). Pluta se alege astfel incat sa nu suporte greutatea marmustei, si se regleaza la 1-2 cm sub oglinda apei. Va va ajuta mult la aprecierea miscarilor marmustei sub apa si la sesizarea muscaturii. Se alege o pluta fara antena, deoarece apa ingheata pe aceasta si dezechilibreaza pluta.
Pentru a spori atractivitatea marmustei, se infig in carlig 2-3 "larve de libelula".


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web