vineri, 17 decembrie 2010

Pescuit Amator si Musca pentru Clean


Pescui si Musca pentru Clean

 
Carlig : tija lunga nr 10-6 ;
Coada : fulg de cocos brun sau negru , peste care se pune un smoc rosu ;
Corp   ; beteala argintie , cerclata cu un fulg de cocos brun sau negru ;
Guler   ; fulg de cocos


Nu poti fii maestru emerit al muscaritului daca in penarul cu ate, fulgi si penite nu ai catva fulgi de calitate, foarte lungi si cu un luciu deosebit , asa-numitii fulgi genetici . Cocosii au fost creati special pentru nevoile muscarilor , sunt cam scumpi , dar pe alta parte isi merita cu varf si indesat banii . Daca cu un fulg normal abea reusesti sa faci un hackle cat de cat bogat, cu unul genetic de multe ori iti reusesc peste 10 artificiale , in cazul mustelor palmerate , bicolore sau tricolore , acest tip de fulg este o necesitate , intodeauna va rezulta o musca foarte flotabila si foarte rezistenta .




La inceput se leaga un smoc de barbule de fulg de cocos, de culoare bruna sau neagra, peste care legam alt smoc de culoare rosie . In capatul tijei , montezi un fir de beteala argintie si un fulg lung, subtire, tocmai bun pentru muste marimea 16-18 .
Cerclezi tija carligului cu beteala argintie, apoi rasucesti fulgul respectiv cu pas des, spre ochetul carligului.
In final, formezi gulerul artificialei, legand de varf un fulg de marime mare , nod final, lac sau rasina expoxidica si musca e gata .
Daca vrei sa cauti clenii si mai la adanc, poti lega musca cu o bluca simpla si sa atasezi de nod o bila mica de tungsten sau plumb . Nu va trece mult timp si cleni vor veni la masa .  Daca sunt acolo 

Sursa Revistei Super Pescar Nr.8 August 2010



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web