Se afișează postările cu eticheta monturi specifice caras. Afișați toate postările
Se afișează postările cu eticheta monturi specifice caras. Afișați toate postările

miercuri, 3 martie 2010

Carasul apelor noastre

Carasul ca si caracuda sînt specii nedorite în crescătoriile sistematice de crap , adică în iazuri si helesteie , unde se înmultesc extrem de usor si consumă hrana destinată crapului ( devin concurenti seriosi ai aceste specii , fără să aivă un ritm de crestere deosebit ) . Estr o specie care se întîlneste în toate apele , desi era mai bine dacă în locul ei am fi avut mai mult crap sau plătică .
     Carasul seamănă cu caracuda ca formă , însă are corpul ceva mai alungit , acoperit cu solzi mai grosi si mai mari . Culoarea corpului este argintie , cu irizatii metalice . Ca si caracuda , nici carasul nu creste prea mare : lungimea obijnuită este de 15--20 cm , iar greutatea medie de 100--250 gr . Se pescuesc si exemplare de 1--1,5 kg greutate însă mai rar .
      Felul de viată al caracudei se aseamănă cu al carasului : trăieste tot în apropierea fundului scormonind nămolul , însă îi place dacă locul ei de trai primenit de un curent slab apă . Se hrăneste cu hrană vegetală ( plante acvatice , seminte , resturi vegetale etc ) si animală ( răcusori , insecte si larve , vermi etc ) . Spre deosebire de caracudă , carasul cutreieră mai de suprafată ale apei , însă locul lui preferat este fundul apei .Carnea carasului , ca si a caracudei , este dulce , fiind mult apreciată de pescarii amatori .
       Deoarece biologia carasului se aseamănă cu cea a caracudei , pescuitul este identic cu al acesteia atît ca unelte si metode folosite,  cît si ca momeli .

toateBlogurile.ro Certificat Web