marți, 30 noiembrie 2010

Pescuit Amator si Boabe de Porumb Flotant


 Pescuit si Boabe de Porumb Flotant


Foarte multi ani , in momelile flotante pentru crap , spuma solubila a facut legea , initial taiata din talpile slapilor de baie  , iar apoi produsa in diferite forme si culori de firmele specifice .


Spuma solubila dintre doua boabe de porumb a devenit ceva clasic in pescuitul la crap autohton , apoi pescarii mai inventivi au inceput sa puna pe firul de par o singura boaba inpreuna cu o bucatica de material flotant si au observat ca pestele trage bine-mersi, si daca spuma solubila este pusa in fata.


Pescarii au realizat ca, de cele mai multe ori, prezentarea este mai importanta pe fundul apei decat veridicitatea momelii, si ca un crap poate fi prins si la un simplu cubulet de material sintetic .
Mircea Gheran ne arata una dintre cele mai simple si eftine variante de momela pentru crap, doua bobite cioplite ad-hoc .


Usor, usor, boabele de cauciuc au inceput sa invadeze trusele de momeli ale crapistilor nostri, varietatea de forme, culori sau chiar arome dand la un moment dat senzatia ca imaginatia producatorilor nu are limita .Pe langa boabe , au inceput sa-si faca loc in cutii viermisori, bilute, libelule, stopere si alte dracoveni care ar putea face un crap curios .

Sursa Revistei Super Pescar Nr.8 August 2010



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web