duminică, 11 aprilie 2010

Pescuit Momeli si Nade Naturale 4

Caşcavalul si brănza

         Caşcavalul sau brănza , bine fermentate , constituie o nadă foarte bună pentru mrene . Mai bune sunt brânzeturile nu prea tari , mirositoare , cu găuri putine , dacă sunt prea tari , împedică înteparea , iar dacă sunt fărâmicioase, se risipesc în apă .
Caşcavalul se taie în pătrătele cu laturile cam de un centimetru , în care se înfinge cârligul , rămânând descoperit numai acul din vârf .

Intestine de găină

         Când apa este limpede , intestinele de găină sunt o momeală foarte bună pentru clenii mari .Se va avea însă grijă ca ele să nu atârne pe cârlig în ciocuri prea mari .

Fructele




O nadă mul căutată de cleni  sunt unele fructe : prunele ,ciresele si dudele , toate bine coapte .Ciresele le prindem în cârlig fără să le scoatem sâmburii . Înţepăm cireasa la coadă , ca sâmburele să ajungă în curba cărligului ,si scoatem pe dincolo vârful acului . În prunele tăiate în jumătate cârligul se înfinge asa cum se vede în figura următoare.
Este bine ca în jurul tăieturii să îndepărtăm coaja pe o suprafată de vrio 2 mm lătime , culoarea galbenă a mezului atrage de la distantă atentia cleanului .Cârligele vor fi destul de mari ca să poată cuprinde pruna .

Bucăti de carne fiartă

             Bucătile de carne fiartă( si apoi putin prăjite ) si săngele închegat atrag mrene mari . Momeala este bună mai ales în portiunile de răuri din josul oraselor mari , unde pestii se hrănesc mult din resturile de alimente aruncate în apă .

Pâine albă

             Din pâine albă se prepară nade bune pentru crapi , cleni si alti nerăpitori .Înmuiem miez de pâine în apă , îl stoarcem bine , apoi îl frămîntăm , adăugăndu-i putină brănză , până se face un aluat omogen tare .



O momeală foarte bună pentru crapi este următoarea : se dă prin răzătoare turtă dulce , pe care o frămîntăm cu miez de pâine albă , înmuiat si stors .În acelas ttimp adăugăm --după trebuintă --o cantitate din pezmetul de turtă , sau din mezul de pâine ,până obtinem un aluat care seamănă cu chitul folosit de geamgii . O atare nadă se tine bine pe cârlig , constituind totodată cea mai atractivă momeală pentru crapi.

3 comentarii:

Gyony spunea...

Foarte bun articolul.

Esox Fever spunea...

Great article!!!!

I didn´t know that the chicken intestine could be use for other species than burbot and eel.

Anonim spunea...

imi place...excelent...

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro Certificat Web